29 Haziran 2010 Salı

Sebze Salatası ve Tadilat Molası :)))

Ben 15- 20 gün buralarda olamayacağım,evimizde badana-boya-tadilat işleri var.İnşallah ay sonununa doğru kavuşucam sizlere ,yokluğumda sizleri güzel bir salatayla bırakmak istedim.Gerçekten çok leziz bir salata,deneyin derim ben :)
Bu lezzetli salatanın tarifi Papatya'mdan ...
Buyrun tarifle sizleri başabaşa bırakıp işime gücüme dönüyorum:)) beni özleyin anacım :D

Malzemeler:

3 tane havuç
2 tane kabak
4 tane kırmızı kapya biber
1 paket mantar
1 kase kokteyl zeytin
1 kase konserve mısır

Sosu:
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Mantarları tencereye alın ve haşlayın. Haşlama suyuna yarım limon sıkın. Kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Havuçu soyun ve jülyen doğrayın.(kibrit çöpü gibi) Sıvıyağda soteleyin. Üzerine jülyen doğradığınız kırmızı biberleri ilave edin ve sotelemeye devam edin. En son jülyen doğranmış kabakları ilave edin. Bütün sebzeler sotelendikten sonra ocağın altını kapatın. Sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine mantarları ve biberli zeytini doğrayın. Mısırı ilave edin.
Ayrı bir kasede sos malzemelerini çırpın ve sebzelerin üzerine ilave edin. Sosla harmanlayın ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

26 Haziran 2010 Cumartesi

Zeytinli Otlu Çörek


Miss gibi bir çörek,yapın yapın yiyin :)
zeytin sevenler için birebir,kaç gündür netim yoktu sinir oldum ama şu dakika itibariyle geldi. Kimse işini doğru düzgün yapmıyor,hrkes topu birbirine atıyor , bunu konu canımı dört gündür çok sıktı,neyse artık geçti.
Bende hemen bir tarif paylaşayım dedim, inş. bir daha gitmez.
Hepinize iyi haftasonları diliyorum tarif papatya prenses'den buyrun tarifle başbaşasınız ;

Malzemeler:

5.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dilim zeytin
3 tane yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
Maydanoz, dereotu

Yapılışı: Zeytinleri doğrayın. Yeşillikleri incecik kıyın.
Yoğurma kabına un, tuz, kabartma tozunu alıp karıştırın. Yağları, yumurtaları, limon suyunu, yoğurdu ilave edip yoğurun. Hamur toparlanınca doğranmış zeytinleri ve kıydığınız otları ilave edip, tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde pardçayar koparıp yuvarlayın ve elinizle hafifçe üzerlerine bastırıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

21 Haziran 2010 Pazartesi

Çilekli Limonata

Benim pek hoşuma gidiyor,bu çilek kokulu limonata çilekler bitmeden deneyin derim:) Serin serin sıcak günlerde ilaç gibi geliyor :)))


Bu çilekli limonata tarifi Papatya prenses'in meşhur limonatasıdır efendim,buyrun tarifle başbaşasınız ;

Malzemeler:
1 kâse ayıklanmış çilek
4 tane limon
1 kupa toz şeker
Su veya soda

Yapılışı: Limonları yıkadıktan sonra kabuklarını rendeleyin. Çilekleri, şekeri ve limon kabuklarını rondodan geçirin.Limonları derin bir kaba sıkın. Üzerine rondodan geçirdiğiniz çileği ekleyin. (ben rondoda ki çilekleri limonların üzerine döktükten sonra içinde hiç çilek kalmasın diye bir çay bardağı kadar su koydum çalkaladım ve kaba ilave ettim)Karışımı sürahiye doldurup dolaba kaldırdım.soğuduktan sonra ağız tadıma göre sulandırarak servis yaptım:)

Afiyet Olsun...

Not: Su ya da sodayla sulandırarak dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz :)


18 Haziran 2010 Cuma

Kremalı ve Portakallı Kek

Misler gibi portakal kokan,yumuşak dokulu bir kek :) Krema eklediğim için yağ ilavesi yapmadım.Gayet lezzetli oldu,yine nişasta ekledim.
Nişastayı artık bütün keklerime ilave ediyorum.
Hazır kek formu katıyor keklerime ,biz bu keki pek beğendik ya siz :)))
fotoğrafları pek güzel değil ama paylaşmadan geçemedim artık kusuruma bakmayın:(
lezzeti güzel,asıl önemli olan da o :)
Buyrun tarifimle başbaşasınız;



Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
250 gr krema
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı portakal suyu (kabuğunuda içine rendeleyebilirsiniz)
4 bardak un (unun cinsine göre az ya da çok gelirse azaltma ve arttırma yababilirsiniz)
1/2 su bardağı nişasta

Yapılışı:Yumurta ve şekeri köpük pöpük olana kadar çırpın.Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.Süt,portakal suyu ve kabuğunun rendesi ,nişasta ve vanilyayı ekleyip iyice kıvama gelene kadar tekrar çırpın.Unu azar azar (dilerseniz eleyerek) ilave edin.
Kabartma tozlarını da ekleyip pürüzsüz ( kıvam olarak boza kıvamında olacak (yeni kek yapacaklar için önemli bir bilgi) kıvama gelene kadar çırpın.Yağlanmış kalıba döküp sıcak fırında içini iyice çekip,üzeri kızarana kadar pişirin.Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...


17 Haziran 2010 Perşembe

REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN ...

Hepinize huzurlu,mutlu,sağlıklı,dualarımızın kabul olunduğu güzel bir kandil geçirmenizi diliyorum,kandilimiz mübarek olsun:)
Ayrıntılı bir paylaşım için buraya Papatyama tık tık ve buraya Aslıma da bir tık tık ...





15 Haziran 2010 Salı

Polonezköy'de Güzel Bir Pazar Günü ...

Son bir haftadır annem Polenezköy kiraz festivaline gitmek istiyordu,sonunda pazar sabahı kahvaltımızı yaptıktan sonra gitmeye karar verdik.
Papatya prenses'imize hemen bir haber uçurduk hazırlan diye kapılarının önünden onu alıp koyulduk yola:) Şarkılar,türküler söyleyerek,güle oynaya gittik,yol o kadar eğlenceli geçti ki anlatamam.
Pazar günü itibariyle festival sona erdi gitmek isteyenler önümüzdeki seneyi bekliycek artık:) Festivalle ilgili ek bilgi yazının son kısmında var,şimdi sizleri bir prenses'in objektifinden ve Aysultan'ın satırlarıyla Polenezköy semalarıyla başbaşa bırakıyorum:)

Bu polenlerden küçük bir kavanoz aldık.Çok faydalı hemen bir kavanoz temin edin derim:)

Arı kovanı ve balcı gencin gölgesi:)

Bunlar yol kenarında annemin gördüğü ve durup kucak kucak topladığımız,eve geldiğimizde cümbür cemaat ayıklayıp kurumaya bıraktığımız Mayıs papatyaları:) kurutup çayını demliycez :)

Kır,bayır,ağaç,minik dere izlemesi çok ama çok keyifliydi:)

Bunlarda mamalarımız.Gülsen restaurant senelerdir gittiğimiz ve afiyetle yemek yediğimiz bir mekandır.Pazar günü yine oraya girdik ve bol kahkalı bir yemek yedik:)
Temiz pak bir yer :) özellikle kurufasulyesi çok lezzetli tavsiye ederim.Izgara tavuk şiş,ızgara tavuk pirzola ve ızgara köftesi de güzeldi:)
Orman manzarası :)

Polonezköy'de bir fındık:)

Sultanınız ve prensesinizin ayakları ve imzam :)))) Hangisi benim ayağım bilin bakalım:P
Miss gibi kirazlar :)

Bu dut ağacı ters dut ağacıdır.Altına girip öyle çekti cicim fotoyu:D

Miss kokulu çiçekler:))

Polonezköy Kiraz Festivali her yıl Haziran ayında düzenli olarak yapılan geleneksel bir aktivite olarak İstanbul'un önemli festivalleri arasında yer almaktadır. Festival, aynı zamanda Türkiye-Polonya arasındaki bağları kuvvetlendiren kültürel bir aktivitedir.
Polonezköy Kiraz Festivali süresince Polonya'dan gelen folklor ekiplerinin gösterileri, çeşitli kültürel aktiviteler, sergiler, konserler ve köy kilisesinin bahçesinde resitaller düzenlenmektedir.

Not: Yazının bu kısmı ve imza olarak alıntı yazdığım iki foto burdan alıntıdır.

14 Haziran 2010 Pazartesi

Nohutlu Çıtır Salata ...

Haftaya eşsiz güzellikte bir salatayla başlamak istedim. Bu nefis salatayı Yarımca da Nihal ablamda yemiş, annemle beraber vurulmuştuk:)

Hemen yapmamız gerekiyor dedik.Önce kardeşim geldiği gün yaptık ardından da cicişlerim geldiği gün yaptık afiyetle yedik.
Yiyen herkes bayıldı,parmaklarını yiyeceklerdi az daha:)
Yufkaların ağıza çıtır çıtır gelişi,nohutun ve tavuğun sarımsaklı yoğurtla mükemmel uyumu :) üzerine kızdırılan yağ sosu ve serpiştirilen nane anlatmakla olmaz tatmak lazım:)))
Neyse lafın özü yapılmaya ve yenmeye çok ama çok değen bir salata arkadaşlar hepinize şiddetle tavsiye ederim:))))

Buyrun tarfime;




Malzemeler
2 yaprak yufka
3 adet kalçalı tavuk butu
1/2 kilo nohut
5 - 6 iri diş sarımsak
2 kase yoğurt
tuz,toz biber,nane
sıvıyağ

Yapılışı:Yufkaları sekize bölelim.ince ince sigara böreği sarar gibi saralım.Birer parmak kalınlığında dilimlere keselim.Nohutu geceden ıslayalım.Sabah süzüp nohutlarla beraber tavuk butlarını düdüklü tencerede haşlayalım.Butları kemiklerinden ayıralım küçük küçük didelim.Tavukları,nohutu karıştırma kabına alalım.Yoğurt ve sarımsağı karıştıralım ve karıştırma kabına alalım.Tuzunu ilave edip güzelce harmanlayalım.Dilimlenmiş sigara böreklerini kızgın
yağda kızartalım.Servis etmeden evvel salataya katalım ve güzelce harmanlayalım.Toz biberi,sıvıyağda kızdırıp salatanın üzerine gezdirelim.Nane serpip servis edelim.

Afiyet Olsun ...

13 Haziran 2010 Pazar

Susamlı & Çekirdekli Ekmek :)

Bugün mübarek üç ayların başlangıcı Recep ayının 1. günü güzel iki yazı paylaşmış cicişim ve Ablam buyrun bir ziyret edin onları :) İnşallah hakkıyla geçirenlerden oluruz bu bulunmaz üç ayları...
Bugünlerde bu gördüğünüz makinemde ekmek yapmaya takmış durumdayım.Nerdeyse hergün ekmek pişiriyorum.Çeşit çeşit ekmekler yaptım ama en güzeli dup duru olan beyaz ekmeğim oldu galiba ya da değişik ekmeklerden sonra yaptığım için normal ekmeği özledik ondan bize öyle geldi bilemiycem:)
İmkanı olanlar hemen alsın pratik değil ama büyük kolaylık.Yoğurma,mayalama,özellikle pişirme esnasında eve yayılan missler gibi ekmek kokusu insanı çıldırtıyor:)))
Tarifini vereceğim ekmeği gece 22:00 makineye koydum,programladım başladım beklemeye,beklerken de Derya ablam ve Pembe kuzumla mesajlaştım :)
Ekmeğimi Derya ablama ve pembe tadıma ithaf ediyorum ve geçiyorum tarifime sizleri ekmeğimle başbaşa bırakıyorum;

Malzemeler
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı çekirdek içi
1/2 su bardağı kavrulmamış susam
4.5 - 5 su bardağı kadar un
1 paket kuru maya (10gr)

Yapılışı:Makinenin haznesini makinenin içine güzelce yerleştirin.Milleri az sıvıyağ ile yağlayın ve karıştırma kollarını mile takın.
Süt,su,tuz,bal,sıvıyağ,un ve mayayı ekleyin.Standart ekmek 200 derece büyük somon ayarında pişmeye bırakın.Bir saat sonra gelen bib sesiyle çekirdeği ve susamı ilave edin.Piştikten sonra ılınmasını bekleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun...
Not:Ekmek makineniz yoksa hamuru yoğurup bir iki saat mayalandırarak.Elde şekil verip fırında da pişirebilirsiniz.

11 Haziran 2010 Cuma

Cevizli Makarna Salatası

Ben makarnayı salata olarak pek severim.Yapması kolay yemesi güzel:)
Eminim hepiniz seviyorsunuzdur,yoğurt ve mayonez kullanmadan yaptığımda daha çok yiyorum ben ya siz ;)
Bahar başında yapmış afiyetle yemiştik sıra tarifinde,
buyrun tarifimle başbaşasınız (sanki mucizevi bir tarif vericem :)

Malzemeler

1 Paket makarna
1 kutu mısır
1 tutam maydanoz
1 küçük göbek salata
1 çay bardağı ceviz
taze nane
zeytinyağ
limon suyu
tuz
karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
4 dal taze soğan
5 adet doğranmış salatalık turşusu

Yapılışı:Makarna haşlanır süzülür.Karıştırma kabına alınır soğuyunca içine turşu,mısır,maydanoz,göbek,yeşil soğan doğranır.Tuzu,pul biberi,karabiberi,zeytinyağı,limonu eklenir iyice harmanlanır.Servis kasesine alınır.
Kıyılmış cevizler serpiştirilir ve taze nane yapraklarıyla süslenen salataya ,toz biber serpiştirilir.
Salatamız servise hazır...
Afiyet Olsun...

Not:Yemeden evvel cevizle salatayı harmanlamayı unutmayın fotoğrafta güzel çıkıyo ama yerken lezzeti salataya geçsin...

7 Haziran 2010 Pazartesi

Çikolatalı Fındıklı Porsiyon Pasta :)

Bir kaç gündür buralarda yoktum bunun en büyük nedeni pek çoğumuz ortak nedeni olan İsral'in Mavi Marmara gemisine yaptığı insafsız saldırırın yarattığı moral bozukluğuydu,ölen bütün kardeşlerimize,ağabeylerimize Allahtan rahmet diliyorum,kalanlara sabırlar diliyorum,Allah çok büyük yapanların en kısa zamanda hakkettiklerini bulmalarını diliyorum.
Bir diğer nedeniyse Afyonlu kardeşimin okulunun tatile girmesiyle İstanbul'a dönmüş olmasıydı:) Hayat bu bazen kötü bazen iyi şeyler oluyor iyi ki öyle yoksa kimse yaşayamazdı ...
Bu pastacıkları yapıp,afiyetle yemiştim dilimleme derdi olmadan pasta yemekte ayrı bir keyifdi doğrusu:) sürüklenmeden herkese bir adet pasta yapın dilediği gibi yesin sahipleri:)))
Biraz ağzımız tatlansın diye güzel bir pastayla dönmek ve sizleri pastamla başbaşa bırakmak istiyorum;
Malzemeler
3yumurta
3 fincan toz şeker
1 fincan nişasta
3 fincan un
2 çorbakaşığı kakao
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 fincan kaynar su
1/2 fincan ılık süt

Kreması için;
1 paket fındıklı puding + 2 bardak süt
1 poşet kakaolu kremşanti
1 çorba kaşığı damla çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin

Islatmak için :
1 bardak limonata

Süsleme hamuru için;
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su

Yapılışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.Kakao,su,limon suyu,limon kabuğu ve sütü ekleyin mikserle çırpmaya devam edin.Nişasta,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kıvamına gelene kadar tekrar mikserleyin ve SİLİKOMAT ya da yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine döküp içini çekene kadar pişirin.
Pudungi,kakaoyu, sütle tencereye alın (normalden daha koyu olacak şekilde) pişirin.Kaynayınca içine damla çikolatayı ve margarini ilave edin altını kapatıp soğumaya alın.
Kremşantiyi sütle çırpın ve soğuyan kremaya ekleyip güzelce mikserle çırpın.
Pişen kekten küçük bir kaseyi kalıp olarak kullanarak yuvarlaklar kesin,hepsini limonatayla ıslatın.Servis tabağına bir kat kek alın,bir çorba kaşığı dolusu keram sürün,parça çikolata ve fındık kırığı serpin ve üzerine bir kat kek koyun her yerine kremayla sıvayın.Kekler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Nişasta,pudra şekeri ve suyu teflon tencereye alıp hamur olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuduktan sonra istenilen renklerde gıda boyasıyla hamurları yoğurup her bir parçayı nişasta yardımıyla açıyoruz.Ben iki renk kullandım kırmızı hamurdan kurabiye kalıplarıyla şekiller kesip suya batırılmış fırçayla şekilleri ıslatıp pastanın üstüne yapıştırdım.Diğer renk hamurdan şişe kapağıyla beş adet yuvarlak kesip kaydırarak üst üste yerleştirdim ve rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kestim elde ettiğim.Kırmızı çiçekleri suya batırılmış fırçayla ıslatıp pastanın üstüne yapıştırdım hazırladığım güllerin dip kısımlarını fırçayla ıslatıp pastaya yerleştirdiğim diğer çiçeğin ortasına yapıştırıp, bir iki saat dolapta dinlendikten sonra servis ettim.

Afiyet Olsun:)

İsrail Suçlusunnn


Aslım,Prensesim ve Tuğbam ne güzel paylaşmış ve destek vermişler geçte olsa bende katılmak istedim buyrun sizde destek olmak istiyorsanız durmayın paylaşın...

Afilli Militanların başlattığı imza kampanyası "Suçluyoruz!"
Dünyaya haykırılan bildiri metni şöyle : Suçluyoruz!Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırdınız.
Tam teçhizatlı askerlerinizi üstümüze saldınız.
33 ülkeden gelen şefkate, merhamete, dostluğa, yardımlaşmaya savaş açtınız.
Korumasız ve sivil insanları başlarından vurdunuz.
360 arkadaşımızı tutukladınız.
Dünyaya yaşama azmi, yaşama sevinci ve umut veren kardeşlerimize hücum ettiniz.
Vahşetinizi savundunuz.
İnsanlığın "Dur" ikazına uymadınız.
İsrail hükümeti olarak, insanlığa karşı suç işlediniz.
Suçlusunuz...
Sizi dünya kamuoyu önünde suçluyoruz!
Bu korkunç hatadan, ahmaklığa varan saldırganlıktan derhal dönmezseniz...
İnsanlığın evrensel değerlerine kurşun sıkmaya devam ederseniz...
Uygar dünyayı tümüyle karşınıza almış olacaksınız.
Ve biz...
Medeniyet, dostluk, insanlık ve barış adına...
Sizinle ilelebet mücadele edeceğiz.
Bildiriye destek veriyorsanız lütfen tıklayınız

Not:Bu destek için bu kadar geçiktiğim için ayrıca özür diliyorum:(
gerçekten netle aram bir haftadır açık:(

1 Haziran 2010 Salı

...

Bugün öyle uzun uzun yazma isteği yok içimde,hem İstanbul'un bunaltan sıcağı hemde İsrail'in lanetli saldırısı hepimizin içini yaktı :(
Mağdur insanlara insani yardım taşıyan gemilere tamamen kuralsızca uluslar arası hukuka ters düşerek şerefsizce saldıran İsrail ordusunu lanetliyorum.Rabbim büyük verir cezanınızı yakında inşallah...
Sinirlerim yine bozuldu,aklımın almadığı bir vahşet artık bütün dünya bunu görse çok iyi olcak...

Çakma Tahinli Çörek

Çakma çöreğime nerden çıktı bu çakma tahinli demeyin.Tamamen basit malzemelerle yapılmış olmasına istinaden pek lezzetli bir çörek oldu :) Sevgili milföy hamurunun bu halini çok seviceksiniz:)))
Buyrun zor mu zor tarifimle başbaşasınız;

frm

Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 kase tahin
1 kase kıyılmış ceviz
1 kase toz şeker
1 yumurta
2 kaşık pekmez
tahini açmak için 1 su bardağı ılık süt
Nişasta

Yapılışı: Milföyler tek tek nişasta serpilerek açılır.Büyük bir kase içine tahin alınır.Şeker sütle eritilir ve tahine karıştırılır.Cevizide eklenerek açılan hamurların içine güzelce sürülür (her tarafına gelecek şekilde) rulo yapılır ve gül böreği gibi katlanarak ,silikomat ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Bir yumurta ve pekmez çırpılır.Çöreklerin üzerine sürülür.İstenirse susamda serpilerek kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun ...