17 Temmuz 2011 Pazar

Pırasalı Mercimek Çorbası

Benim bugün kü iç dünyam sıcak bir tas çorba ve yorganın altında düşüne düşüne,zaman zaman dalarak yatmak istiyor. Bu çorba nefis oluyor,yapacak olanlara kolay gelsin:)
Buyrun tarifime;




Malzemeler
2 adet pırasa
2 adet patates
2 adet havuç
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane büyük boy kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
arzunuza göre; tuz,karabiber,pul biber
sıvıyağ

Yapılışı:Mercimek suyla beraber tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır.Sebzeler ayıklanıp doğranır kaynayan çorbaya ilave edilir.Mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Son olarak sıvıyağ ve baharatlar ilave edilirek blendırdan geçirilir,üzerine kırmızı biber sosu yapılarak sıcak sıcak servis edilir.



Afiyet Olsun...

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Püre Yatağında Tavuklu Mantar Sote

Benim yerken çok keyif aldığım,hem lezzetli hem doyurucu nefis bir yemek.Denemeyenlere tavsiye ederim,hemen yapın yiyin:)
hem patatesi hem mantarı üstelik tavuguda seviyorsanız, asla vazgeçemeyeceğiniz bir yemek.İsterseniz dana etiyle ya da kuzu etiylede yapabilirsiniz.



Malzemeler



Püresi için;

5 tane iri boy haşlanmış patates

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ

1/2 limonun suyu

tuz,beyaz biber ya da karabiber



Mantar Sotesi için;

500 gr mantar

300 gr kuşbaşı tavuk eti

1 tane kurusoğan

1 tane domates

1 tane sivri biber

tuz,pul biber,karabiber,kekik,sıvıyağ,salça



Yapılışı: Patatesler ezilir içine tereyağı,tuz,biber limon suyu ve azar azar aldığı kadar süt ilave edilerek püre hazırlanır.Diğer taraftan soğanlar ince ince kıyılır sıvıyağla sotelenir.İçine baharatlar,kuşbaşı tavuk etleri ve salça eklenir biraz daha kavrulur.Son olarak iri kıyılmış mantarlarda eklenip suyu ilave edilerek pişirilir.

Servis tabağına önce püre konulur ister ortası açılarak ortasına ister benim yaptığım gibi pürenin üzerine mantar sote konularak sıcak servis edilir.



Afiyet Olsun...

12 Temmuz 2011 Salı

Palamut Kızartması

Geçtiğimiz günlerde hatta aylarda palamut tazeyken bu keyfi yapmıştık ailecek,önden bir kase çorbayla midelerimizi yumuşatıp balığımızı bol yeşil salata ve soğan salatası eşliğinde taze ekmekle yemiştik:) Tazesini bulamazsınız ama buzhaneden bulabilirsiniz.



Balığımızın ve salatalarımızın poz vermiş halleri:)

Kişi sayısına göre balık alınır temizletilip yuvarlak olarak dilimletilir.Güzelce yıkanır una bulanır ve kızgın yağda nar gibi kızartılır.Ardından soğutmadan sıcak sıcak afiyetle yenilir.
Afiyet olsun:))


Bunlarda missler gibi kızarmış palamutlarımız:)