6 Ağustos 2008 Çarşamba

Limonlu ve Çıtır Şekerli KEK

KEK

Bu keki çok severek yaparım ve bayılarak yeriz,hepimizin bildiği bir tarif olsada bence toz şeker serperek deneyin ağıza harika geliyor,geçelim miss limon kokulu kekimin tarifine;


Malzemeler
2 yumurta
1 bardak şeker
2 bardak un
1/2 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
1 paket k.tozu
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limonun suyu


Yapılışı: yumurta ve toz şeker bir kabın içerisinde köpük haline gelene kadar çırpılır, üzerine un, sıvı yağ,süt ve kabartma tozu eklenerek bir süre yine mikserle ya da çıpma teliyle karıştırılır. Uygun kıvama gelince limon kabuğu rendesi ve limon suyu konduktan sonra, kek bir kaşıkla karıştırılır, yağlanmış bir borcama konur ( ben en küçük yuvarlak borcam için yaptım...) ve üzerine toz şeker serpilerek 175 derecede 30 -35 dk kadar pişirilir. Kek pişerken kesinlikle fırın kapağı açılmaz, aksi halde kabaran kekin sönmesine neden olursunuz ve sonuç hüsran olur...
Afiyet bal şeker olsun...

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bak bu hiç aklıma gelmemişti,kurabiyelerin üzerine şeker serperiz de keke niye serpmeyelim diymi ama:)
hani çok ihtiyacımız var ya şekere:)))

Ellerine sağlık canım,enfes görünüyor..

Mutfak Havlusu dedi ki...

kim istemez ki çayın yanına böyle bir kek?

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

papatya prensese sesleniyorum.bikerem şekere ihtiyacımız varrr:)).çok sevdim ben bu fikri cnm.en kısa zamanda şeker ihtiyacımı böle nefis bi kek yapıp üzerine serperek denicem ve gidericem:)..ellerine sağlık hayatım.sevgilerimle