işte 6.5 saatlik yoldan (450 km) gelen birbirinden leziz tatlardan bir kolaj hazırladım sizler için inşallah hoşunuza giden şeyler bulursunuz .Ev ahalisi Afyon turundayken benim neler yaptığımı merak edenleriniz olursa söyleyeyim onuda başka bir yazımda anlatacağım:)
Buyrun Afyon Ganimetlerimize;
Srası ile; ahlat,hunnap,alıç ve taze honut :)
Bu oralarda meşhur olan bir tür buğday kırığına benzeyen göce.Üç boyu varmış satıldığı yerde iriden ufağa (seç ,beğen, al ) sarmalara,dolmalara,çorbalara ilave ediliyor üstelik çok lezzetli oluyor.Bulursanız mutlaka alın.Annemler geldiklerinden beri yapıp yapıp içiyoruz:)
Afyon olurda haşhaş olmaz mı ? tabiki olur iki çeşit varmış biri daha kuru iri taneli (bu hamur işleri için kullanılıyor ;kete,börek,gözleme vb.)
daha sulu iyice öğütülmüş olanıysa ;şeker şerbeti,bal,reçel,pekmez vb. katılarak tüketiliyor)
ve meyvalarımızdan birkaç kare daha:)
Burdaysa meşhur Afyon sucuğu,meşhur Afyon kaymağı, ve kuru haliyle göce...
Sucuk tercihiniz ikbal olmasın:) geçen sefer kayıt işlemleri için gittiğimiz zaman şehrin girişindeki tesislerden almıştık.Hiç memnun kalmadık lezzetli değildi.Ahmet İpek sucuklarıysa şehir içindeki çarşıdan alınma gayet lezzetli,coşkun sucuklarından sonra yediğim en lezzetli sucuklardan biri:)
Kaymağıda her yerden almayın kokuyor :( kaymağımızsa Beyyazı süt kaymağı gayet lezzetli en azından kokusuz...
İşte böyle Afyon ganimetlerimiz şimdilik bu kadar:) yakında göce çorbasınınn tarifini vereceğim...
Sucuk tercihiniz ikbal olmasın:) geçen sefer kayıt işlemleri için gittiğimiz zaman şehrin girişindeki tesislerden almıştık.Hiç memnun kalmadık lezzetli değildi.Ahmet İpek sucuklarıysa şehir içindeki çarşıdan alınma gayet lezzetli,coşkun sucuklarından sonra yediğim en lezzetli sucuklardan biri:)
Kaymağıda her yerden almayın kokuyor :( kaymağımızsa Beyyazı süt kaymağı gayet lezzetli en azından kokusuz...
İşte böyle Afyon ganimetlerimiz şimdilik bu kadar:) yakında göce çorbasınınn tarifini vereceğim...
14 yorum:
Canım kızkardeşine başarılar dilerim.Hepsi birbirinden güzel afi
yetle yiyin kocaman öptüm...
kardesıne basarılar dılerım...bızde tatıl donusu ugramıstrık afyona ben orda bır ekmek kadayıfı yedım kaymaklı hayatımda boyle ekmek kadayıfı yememıstım sultanım anlatamam tadı hala damagımda:)sucuguda bol bol stoklamıstık..ne guzel afıyet bal olsun ıns..
sıradkı post sen neler yaptın?:):)::)):::):):)
Ahlat,alıç,taze nohut...Bizim oralara gitmişsiniz sanki:)Memleketimizin ortak güzellikleri.Allah eksikliğini göstermesin.
ben o kaymağın kutusunu alayım.maşallah afyonlu kardeşlerimize bişe kalmamış heralde ne var ne yok toplayıp gelmişler sizinkiler...:)
kardeşinin darısı mezuniyetine.
sevgiler...
kızım kardeşine başarılar
Afyon kaymağı birde iyisinden bal karıştır nede güzel olur ..afiyet şeker olsun annem..sevgiler...
kaymak çok güzel duruyor.afiyetle yemek nasip olsun
Oooh ganimetler harika! Haşhaş ezmesi balla birlikte harika olur, ekmek üzerinde. Ama bir de kekte dene, muhteşem!
Canım kardeşine başarılar diliyorum...
Mamalar harika afiyetler olsun şimdiden canım:)
o haşhaşı da kim istedi de geldi acaba hıhh:P
Ohhh afiyetle yersiniz inşallah kardeşinede başarılar hayırlısı olsun canım.
öpüyorum.
kardeşin için hayırlı uğurlu olsun...
çok güzel şeyler getirmişler...
özellikle meyvelerin adı çok değişik...kaymağını merak ediyorum afyonun..hiç yemedim...
inşallah bigün bizede gidip gezmek nasip olur...
öpüyorum canım aysultanım...
Aysultanım,beni ziyaretinle tanıştım seninle,çok mutlu oldum inan.Allah kıskardeşine zihin açıklığı versin canım.
Ah bu resimler beni taaa çocukluğuma götürdü.Bilirim bende ahlatın ve alıçın tadını.İpe dizerdi annem sonra biz boynumuza takar ve yerdik :) Geçen hafta oğlumla kızılaya indiğimizde yolda gördük satıyorlardı,anlattım oğluma bak biz çocukken boynumuza takar yerdik bunları diye,inanamadı nasıl komik geldi ona anlatamam.
Bu arada bloğuna ve tariflerine bayıldım ellerine sağlık.
Tekrar görüşmek üzere sevgiler
Ah gidip o güzel lezzetleri görüp almayı bende çok isterdim.
Kardeşine çok başarılar dilerim.
Sevgiler.
Ahhh hepsi bir yana taze nohut bir yana :)
Annem de mısır kırığından yoğurtlu bir çobar yapar(dı) şimdi bu buğday kırığını görünce aklıma o geldi :)
Yorum Gönder