Hepinizi çok seviyorum ve özlüyorum ben size gelemesem de siz bana gelin tamam mı ?
Gelelim patlıcan kebabıma ramazanda çok sık yaptık afiyetle yedik,hem ev halkı hem misafirlerimiz pek beğendi kebabımı,sizde deneyin derim,geçerim tarifime;
2 çorba kaşığı salça
2 adet bostan patlıcanı
3 tane domates
4 tane biber
1 tane soğan
300 gr kuşbaşı et
sıvıyağ,tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı:Bostan patlıcanları yıkayın alacalı şekilde soyun,ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde halka halka dilimleyin.Kızgın yağda patlıcanları kızartın.Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağ ilavesiyle kavurun.Etleri ekleyin biraz daha kavurun,tuz,karabiber,pul biber ve azıcık su ilavesiyle etleri pişirin.Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizin,üzerine kavrulan etleri paylaştırın.Domatesleri dilimleyip etlerin üzerine dizin,biberleri ikiye bölün ve domateslerin üzerine dizin.Salçayı,sıvıyağ ve su ile açarak sos hazırlayın.Patlıcanların üzerine dökün ve iyice kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirin.
Afiyet Olsun...
10 yorum:
CANIM HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLER.
sevgili aysultan özledik yazılarını bu kadar ihmal etme bizi ayol
Can kızım ayyy nasıl özlemişimmm elle
rine sağlık enfes kocaman kocaman öpüyorum.
off nasıl sevilerek yenmez ki patlıcan bu, Allahın en güzel nimetlerinden biri:) ellerine sağlık canım.
derslerimizde zihin açıklığı diliyorum.Rabbim ilmimizi artırsın inşallah.
Nefis bir yemek olmuş,elinize sağlık,sevgiler...
Cansultanım ellerine sağlık...
Harika gözüküyor:))
Çok güzel görünüyor.
Sevgiler canım.
aşkitom ellerine sağlık pek severiz ailecek patlıcanlı yemekleri :)
öpüyorum çokk
Her yeni yıl başka bir güzel.. 2011 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.
Aysultacim ellerine saglik, patlicani o kadar cok severim ki. Guzel bir kebap olmus... Huzurlu, saglikli gunler dilerim.. Sevgilerimle..
Yorum Gönder