Bu patatesleri küçüklüğümden beri pek severim.Annem her patates haşladığında kızartırdı ısrarlarıma dayanamayıp:) Bizim ailenin çok sevdiği bir lezzet anlayacağınız.Bende arkadaşım iftara geldiğinde yaptım.Bayılarak yedik ,nasıl yaptığımı sordu canım arkadaşım:)denemediyseniz deneyin derim harika bir tat,müthiş birşey bu patatesler.
Tek özelliği patateslerin küçük olması:) ne duruyorsunuz hadi kalkın yapın...
Buyrun tarifime;
Malzemeler
Kişi sayısına göre küçük haşlamalık patates
Kızartmak için bol sıvıyağ
tuz
Yapılışı: Patatesler yıkanır,tencereye alınır ve haşlanır.Kabukları soyulur kenarda soğumaya bırakılır.Yağ kızdırılır.Soğuyan patatesler tuzlanarak kızgın yağda nar gibi kızartılır.Havlu peçeteye alınır (süzüldükten sonra) sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...
Not1:Et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışıyor.
Not2:Yakın çekim olduğundan patateslerim biraz büyük görünüyor.Bulabildiğiniz en küçük patatesle yapın.Sonuç daha da güzel olur...
14 yorum:
küstüm oynamıyorum nokta
ellerine sağlık.bende çok severim.hele üzerinde yoğurt varsa
bir patates aşığı olarak tarafımdan denenecektir..ellerinize sağlık..sevgiler
ya ben sadece haşlayıp ya da sadece kızartsam olurmu ikisini birden yapacak eforu gösteremiyorum ocağın başında şu ara...(tarifsizliğimden de anlaşılacağı üzere)
eline sağlık.
sevgiler.
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ..ELLERİNİE SAĞLIK CANIM..MUTLAKA YAPACAĞIM..SEVGİLERLE..
Sultanım bugün bir arkadaş denemiş aysultanda gördüm tarif orda yazmış hemen damladım:)))
Ellerine sağlık eminim güzel olmuştur...
Mutlaka deneyeceğim:):)
canım ellerine sağlık çok güzel fikir inş yakın zamanda deniycem bu arada bilgisayarım düzeldi artık buralardayım beklerim :)
Sevgili Aysultan tarifini denedim ve bloğumda paylaştım linkini vererek ,umarım kızmazsın....sevgiler...
Hilal niçin kızayım canım aksine sevinirim :)
merhaba,önce haşlanıp sonra kızartılmasına şaşırdım valla.Çok değişik geldi..Ellerine sağlık canım s evgiler
Buna benzerini bende yapyorum ama kızartırken bol baharat koyuyorum.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
canım hiç haşlanmış patatesi kızartmadım biraz yağlı olur heralde ama illaki deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler
Öncelikle merhaba meslektaşım:) Bu iktisat okuyanlar mutlaka başka bir dalda ihtisas yapıyor :) ev ekonomisi:) yemek incik boncuk herşey olabiliyor demekki:) Valla bu konuda pek becerikli olmadığım için hayran hayran baktım yaptıklarına hatta kokuları burnuma geldi desem abartmış olmam:) Neyse fazla uzattım, bu kızartmadan annemde yapar çok güzel oluyor paylaştığın için teşekkürler. Seninde eline sağlık...
Merhaba annemden tüm kizartmak yerine 4 e veya 6ya bölüp kizartiyor of olsada yesem
Yorum Gönder