Sulu krep olur mu ? demeyin. Yaptım oldu ama börek olarak kullandım.Güzel de oldu sonuçta açma böreğin hamuruyla bu krep hamuru aynı malzemeleri içeriyor:)
Sade yemek için pek uygun değil ama börek olarak nefisti.
Kardeşim neden bu kadar az yaptın abla ,biraz daha yapsaydın dedi:)
Buyrun tarifime;
Kardeşim neden bu kadar az yaptın abla ,biraz daha yapsaydın dedi:)
Buyrun tarifime;
Malzemeler
2 bardak su
2 bardak un
2 yumurta
tuz
Tavayı yağlamak için margarin
içi için;
Doğranmış köy peyniri
Üzeri için;
50 gr kaşar rendesi
küp küp kesilmiş tereyağ
Yapılışı:Yumurtayı ,tuzla iyice çırpın.Ununu ekleyin ve azar azar suyunu ilave ederek.Kıvamını alana ve pütürsüz bir hal alana kadar iyice çırpın.Tavayı ısıtın margarinle yağlayın,bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.Tavayı eğerek her tarafına eşit dağılmasını sağlayın.Pişen kreplerin içine peynir koyun.Bohça şeklinde kapatın.Tepsiye dizin 20 dk fırınlayın.Üzerine tereyağını sürün 5 dk daha fırınlayın.Rendelenmiş kaşarı serpin kaşar eriyene kadar tekrar fırınlayın.Pişen börekleri suyla ıslayın.Sıcak sıcak yiyin.
Afiyet Olsun...
Not 1: Bu ölçülerle 8 adet böreğim oldu ...
Not2:Sıcak tüketin çünkü soğuduğunda sertleşiyor,asla aynı keyfi vermiyor.
Not 3:Fotoların kalitesizliği için üzgünüm ama webcam la bu kadar oluyor:(
Not2:Sıcak tüketin çünkü soğuduğunda sertleşiyor,asla aynı keyfi vermiyor.
Not 3:Fotoların kalitesizliği için üzgünüm ama webcam la bu kadar oluyor:(
7 yorum:
canımm ellerine sağlıkk köy peynirinin tadı hiçbirşeyde yok gerçektenn
Boyle yapmak hic aklima gelmemisti, eminim dedigin kadar nefis olmustur ellerine saglik!!!
----
Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)
Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...
Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com
Süper tam benlik ellerine sağlık ca
nım.Resimleri sorma hep aynı dertte
yiz kocaman öptüm...
canıımm ellerine sağlık.değişik bir fikir olmuş krepleri fırınlamak:) bende denicem:)sevgiler..
sultanım güzelim krep yaparım ama fırınlamamıştım denemek lazım ellerine sağlık bitanem öptüm sevgiler
canim ellerine saglik ben bunun bezelyeli ve etlisini yapiyorum...
koy peyniriylede eminim tadi nefis olmustur...
Canım tarifi okuyunca bile ağzımın suyu aktı fotoya ne hacet:))
Yorum Gönder