Nişastayı artık bütün keklerime ilave ediyorum.
Hazır kek formu katıyor keklerime ,biz bu keki pek beğendik ya siz :)))
fotoğrafları pek güzel değil ama paylaşmadan geçemedim artık kusuruma bakmayın:(
lezzeti güzel,asıl önemli olan da o :)
Buyrun tarifimle başbaşasınız;
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
250 gr krema
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı portakal suyu (kabuğunuda içine rendeleyebilirsiniz)
4 bardak un (unun cinsine göre az ya da çok gelirse azaltma ve arttırma yababilirsiniz)
1/2 su bardağı nişasta
Yapılışı:Yumurta ve şekeri köpük pöpük olana kadar çırpın.Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.Süt,portakal suyu ve kabuğunun rendesi ,nişasta ve vanilyayı ekleyip iyice kıvama gelene kadar tekrar çırpın.Unu azar azar (dilerseniz eleyerek) ilave edin.
Kabartma tozlarını da ekleyip pürüzsüz ( kıvam olarak boza kıvamında olacak (yeni kek yapacaklar için önemli bir bilgi) kıvama gelene kadar çırpın.Yağlanmış kalıba döküp sıcak fırında içini iyice çekip,üzeri kızarana kadar pişirin.Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
9 yorum:
kalıp gibi dilimlenişinden belli ne güzel olduğu güzelim önemli olan tarifin güzelliği hoş sen de test etmişsin :) denenecekler listesine alındı sultanım ;)
öpüyorum birazdan yola çıkıcaz Allah'a emanet ol canımcım :)
Canım Aykızım hayırlı cumalar.Kek
süper afiyetler olsun ellerine sağ
lık.KOcaman kocaman öpüyorum.Ama dün mesaj gelmedi:))
Yanına mümkünse Türk çayı demlersen ben bu kekden yerim:)
Ellerine sağlık semizotu güzeli:P
Hayırlı cumalarr!
Ayyy sultanım şu an nasıl canım çekti anlatamammmm nefiss olmuş nefisss...
Ellerine sağlık canım...
Sıcacıkkk sevgilerrr...
Kek çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
Bence de nefiss görünüyor:). Portakalın kokusu buralara mı geldi ne:)?
Kekte nişastayı ben de çok seviyorum, büyük fark yaratıyor.
Ellerine sağlık Aysultancım:).
Sevgiler, öpücükler:)..
aslı
ne güzel omuştur şimdi misler gibi ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
AYSULTANIM SEN BEĞENİRSİN YAPARSINDA BİZ BEGENMEZMİYİZ?
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
Ohh ellerine sağlık canım...
Bende mutlaka keklere 2 çorba kaşığı nişasta eklerim daha bir süngerimsi tok oluyor:)
Yorum Gönder