Kaç gündür canım uzun uzadıya tarif yazmak istiyor.Bir türlü oturup yazamadım.Kısmet bu pazar sabahınaymış:) inşallah çok güzel bir tatil günü geçirirsiniz.Yazdan kalma günler geçiriyoruz,son bir iki gündür biz.Çok memnunum ne yalan söleyeyim.Biraz da başım ağrıyor bugün geçer inşallah.Gelelim tarife aylar önce bir akşam yemeği için yapıp afiyetle yemiştik:) Sizde yapın yiyin.İsterseniz peynirli.salamlı.sucuklu haliyle yapıp kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz.Keyfinize kalmış nasıl isterseniz öyle yapın:)
yayımlamak bugüne kısmetmiş buyrun tarifimle başbaşasınız;
Malzemeler
Krep için;
2 yumurta
2 bardak süt
2 bardak un
biraz tuz
İçi için;
1/2 kase haşlanmış bezelye
1/2 kase haşlanmış küp küp doğranmış patates
1/2 kase haşlanmış küp küp doğranmış havuç
250 gr haşlanıp didilmiş tavuk eti ya da kavrulmuş tavuk kıyması
tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için;
Kaşar rendesi
Yapılışı: Kasenin içine yumurtayı kıralım,çırpma teliyle çırpalım.Sütü(soğuk süt) unu ve tuzunu da koyalım.Tekrar çırpalım.Tavayı ısıtalım margarini her tarafını gezecek şekilde sürülelim krep karışımından 1 kepçe dolusu ,(ince bir kat olarak) tavaya dökelim,(tavayı eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlayalım...) arkalı önlü çevirerek tek tek pişirelim.
Haşlanmış sebzeleri bir kaseye alalım,içine tavuk etini,tuz,karabiber,pul biber ve istediginiz baharatları ekleyip iyice karıştırın.Pişen kreplerin içine iç malzemesinden bolca koyup bohça şeklinde katlayıp fırına verin . 10 - 15 dakika piştikten sonra üzerine kaşar peynirini koyup tekrar fırına verin. Kaşar eriyince fırından çıkartın sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun ...
NOT:Hamur bire bir ölçüdür.Süt yerine su kullanarak da yapanlar var.Ben sütsüz yapılan krep hamurunu pek sevmiyorum.En azından yarı yarıya süt kullanılmalı hatta süt miktarı sudan fazla olmalı :)
10 yorum:
Ay börek gibii...ilk defa içine böyle bezelye filan konulduğunu görüyorum, krep bizde hep kahvaltılık olarak yenir de:) a pardon bi kere tavuklu yapmıştımm hihii:)
Çok öpüyorum, ellerine sağlık canım, mutlu pazarlar..
Selam ve dua ile (mektup gibi oldu yaa)
Sütsüz krep mi olur ıyy.
Pek leziz görünüyor bu krep börekleri. Yanına lahana turşusu istiyorum ama:)))
Ellerine sağlık cicim..
Ellerine sağlık sultanım ben peynirli seviyorum bunuda denemk isterim:))
Mutlu pazarlar..
Geçmiş olsun şeker:)
Ayy şimdi olsada yesek nefis görünüyor :)
evet hava guzel ama yınede evdeyız:(:(:(:(
ellerine saglık sultanım,benımde basım cok agrıyor bugunlerde, mevsımsel sinüzüt olabılır..
sevgılerımle...
çok güzel görünüyor.değişik bir tarif.ilk kez senin bloğunda gördüm.eline sağlık
nefis olmus bak simdi canim nasil cekti:))birtanesini tabagima alip gidiyorum:))
ellerine saglik canim
cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
wow:) diyebiliyorum bu negüzel bi görüntü yaa...hemen tarifi aldım müsadenle:) ellerine sağlık
wow:) diyebiliyorum bu negüzel bi görüntü yaa...hemen tarifi aldım müsadenle:) ellerine sağlık
Eskiden ne çok yapardım krep. Epeydir hiç yapmadığımı anımsadım tarifini görünce Aysultan!
Yorum Gönder