denemeyen pişman olur benden söylemesi :D
Buyrun reçelimle başbaşasınız;
Malzemeler
2 kilo bal kabağı
2 - 2 .5 kilo tozşeker (arzunuza bağlı )
1 çay kaşığı limon tuzu
Kabakların üzerini geçecek kadar Kireç kaymağı (yapılışı burda tekrardan yazmadım)
Yapılışı: Kabak yıkanır,doğranır.Kireç kaymağına yatırılır. 4 - 5 saat dinlendirilir.Kabaklar kireç kaymağından aldıktan sonra bol su ile 3-4 kez kireci iyice gidene kadar yıkanır. Tencereye kabakları alın,şekerini ilave edin.Bir gece şekerli olarak bekletin.Ertesi gün kısık ateşte ağır ağır pişirin.(Oluşan köpüğü tahta bir kaşık yardımıyla almayı unutmayın ) İyice kaynayıp koyulaşmaya başlayınca ( koyun gözü kıvamında olucak) limon tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.Soğuyan reçeli kavanozlara doldurup saklayın.
Afiyet Olsun:)
17 yorum:
Süper canım güle güle kullan...:)))
Kireç kaymağında seviyorum bende kıyır kıyır yerken hımmm...
Ellerne sağlık sultanım:D
merhaba
KİTAP OKUYOR MUSUN?
Amerika da Afrika kökenli KÖLELERİN okuma yazma öğrenmeye cesaret ettiklerinde nasıl acımasızca cezalandırılıyorlardı.
Komünist manifesto
Karl marx : ücret, emek ve sermaye
(not: internette Marksist archive’de Türkçe bölümünden bulunabilir)
FRİEDRİCH ENGELS DİYOR Kİ:
Materyalist anlayışa göre, tarihte, egemen etken, sonunda, maddi yaşamın üretimi ve yeniden –üretimidir. Ama bu üretim, ikili bir özlüğe sahiptir. Bir yandan, yaşam araçlarının, beslenmeye, giyinmeye, barınmaya yarayan nesnelerin ve bunların gerektirdiği aletlerin üretimi; öbür yandan bizzat türün üremesi.
H. LEFEBVRE DİYOR Kİ:
Bütün sıradanlığı içinde gündelik hayat, tekrarlardan oluşur; İşteki ve iş dışındaki tavırlar, mekanik hareketler (ellerin ve vücudun hareketleri, aynı zamanda parçaların ve tertibatların hareketleri, rotasyon veya gidiş-gelişler), saatler, günler, haftalar, aylar, yıllar, çizgiler tekrarlar ve döngüsel tekrarlar, doğal zaman ve akılcı zaman, vs.
KAPİTALİZM İNSANI, BİLİNCİNİ, DUYULARINI MANİPLE EDER, BAZEN DE FELCE UĞRATIR.
Olaylar, olgular arasındaki bağıntıyı yok eder. Bireyin gündelik etkinliğinin toplumsal / sınıfsal ilişkilerden ayrı düşünülemeyeceği göz önüne alınarak insan pratiğinin değerlendirilmesi daha nesnel çözümlemeleri sağlayacaktır.
İşçi sadece emek ürününe yabancılaşmaz; üretim sürecine, üretim araçlarına ve kendi eylemine de yabancılaşır.
GÜNDELİK HAYATI ANLAMAK, ONU DEĞİŞTİRMEK İÇİN ZORUNLUDUR.
Antropolog Asch da Birleşik Amerika’nın güneyinde yaşayan bir kabilenin, HOPİLER kabilesinin görenek ve sistemlerini incelemiştir.
Bu kabilede, bizim toplumumuzun aksine bireysel rekabet ahlaki açıdan kınanmaktadır.
HOPİ ÇOCUKLARI oyun oynadıkları veya spor yaptıkları zaman hiç puan saymamakta ve kimin kazandığını belirlememektedir.
Tabağa bayıldım,
içindeki ne de bayıldım :)
Ama o tabaktan ben de istiyorum :/
Reçelin rengi süper hazır aldığım incir reçelinin rengine benziyor.
Ellerine sağlık canım benim.
Aykut bey sizden ricam bana bir daha böyle yorumlar yazmamanız.Yayımladım çünkü herkesin görüşüne saygım var tekrarında yorumunuz yayımlanmıyacaktır...
hiç denemedim ama görüntü enfes ... ellerine sağlık canım
tabaklar nefis güle güle kullan canım
kabak tatlısını hiçç duymamıştım canım sayende öğrendik ellerine sağlık sevgiler...
Sultanım bu muhteşem lezzet sevil
mezmi afiyet bal olsun:))Bende çokk
severim rahmetli anneanneciğim yapardı ondan sonra yemek kısmet olmadı benim içinde ye olurmu koca
man öptüm...
Tabaklar harika.Reçel harika.Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım.
hayırlı gunlerde kullannnn:)))incir reçeli renginde çok şirin:)
TADINI BİLMEZMİYİM ÇİFTEKAVRULMUŞ LOKUM GİBİ ÇOK GÜZEL.AFİYETLE BİTSİN İNŞALLAH.TABAĞIN DA ÇOK GÜZEL NİNEM.
tabağınız şirin güle güle kullanın
bende severim böyle değişik şeyleri ...
kabak tatlısıda değişik ve de lezzetli olmuştur eminim tadmak lazım
ellerinize sağlık ..
Canım şimdi oldumu ya tamam tabak süper ama içindekide süperrrr...Hemen bir lokmacıkda olsa tadmak isterdim nefiss görünüyor...Ellerine emeklerine sağlık canım...Tabağını iyi günlerde kullan...Senin kardeşin benimde kardeşim olabilirmi:)))
Sıcacıkkk sevgiler...
ben hiç yemedim bu reçelden:(((
çok merak ettim,eminim çok lezzetlidir şeekrcim.
tabaklar süper:)güle güle kullan canım
öpüyorum en kocamanından
kabak reçeli rengi yani hahah:)
bu tabakların mavisi de benimoluyor ve hatta bugün kullandımm:)
sora bu reçel nefis oluyor, çünkü tattım değil tadıyorum hep:)
ellerine sağlıkkkk
Aysultancım ne de güzel olmuş reçelin, cam gibi parlıyor adeta:). Ellerine sağlık canım.
Bir kere tatmıştım böyle kireç kaymağıyla yapılanını. Gerçekten bambaşka bir kıvamı vardı, çok güzeldi...
Öpüyorum canım, sevgiler:).
aslı
ayy bayılırım, ellerine sağlık canım arkadaşım mis gibi de görünüyor nasıl imrendirdin nasılll :)))
bende yapıyorum ama bu şelikde değil yani kireç filan olayını başarılı yapamam diye çekiniyorum açıkcası :S
öptüm çok cancan, Allah'a amanet ol
Ne kadar harika bir reçel böyle.
Tabaktaki sunumunla harika olmuş zaten.
Yorum Gönder