Biz ArnavutlarKahvaltılarda beş çaylarında hamur kızartmasının ya da taze ekmeğin yanında iftarlarda kahvaltılık çeşidi olarak severek yiyoruz bakalım sizlerde sevecekmisiniz?
Buyrun tarfime ;
Malzemeler
750 gr süzme yoğurt
500 gr süt loru
1 kilo sarı dolmalık biber ya da etli çarliston biber
tuz
Yapılışı:Dolmalık biber kullanacaksak içlerini temizleyip tuzlayarak ters çevrilir ve suyunu salması için bir gece bekletilir. Sabahleyin bir kapta süt loru,peynir ve yoğurdun tuzuna göre yeteri kadar tuzu ve süzme yoğurdu karıştırın.Biberleri doldurup cam kavanoza bir kat biber bir kat yoğurtlu karışım olmak üzere dizin.Ağzını sıkıca kapatın.Buzdolabında en az bir hafta dinlendirin.Ardından afiyetle yiyin:)
Benim bu sefer kullandığım gibi çarliston biber kullanıcaksanız biberleri doğrayıp tuzlayın ve bir gece bekletin.Sabah suyunu süzüp , bir kapta süt loru,peynir ve yoğurdun tuzuna göre yeteri kadar tuzu ve süzme yoğurdu karıştırın.Biberleri ekleyin .Ardından buzdolabında bir gün bekletin (ara ara karıştırırak üstü örtülü bir şekilde ) ertesi gün kavanoza doldurup bir hafta dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin:)
Afiyet Olsun...
NOT:Dinlenme sürecinde çarliston biberlerin rengi yeşilden sarıya dönecek,sarı biberlerse daha bir sararacak yani renkleri değiştiği zaman olmuş demektir.Bir haftada yaklaşık olarak yenecek kıvama geliyor.Adı gibi ekşimtrak bir lezzet bu yüzden de iştah açıyor:) ekşi severler denesin:)
16 yorum:
Sultanım harika bir görüntü lorla biber eminim harika bir lezzettir ellerine sağlık kocaman kocaman öpü
yorum...
ellerine sağlık denemek lazım.
bacımmm değişik bir tarifmiş sahiden,denemek lazım
ellerine kollarına sağlıkkk
öpüyorummmmm
farklı bir sunum olmuş ellerine sağlık selamlar
Uzun zaman önce izmit'teki arnavut komşularımızda yemiştim...Harika bir lezzet gerçekten...Nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
Sıcacıkkk sevgilerrr...
sevgili ay sultan,
nazik temennilerine çokk teşekkür ederim..
sevgiler, güzellikler..
o kadar önüme konur bu lezzet ama bir kere tatmadım niyeyse:)))
ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık Sultan'ım :)
ben gelsem bana da yaparmısınnnn??
muckk
Ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
sevgiler
Sultanim tarifin ne guzel cok hosuma gitti
ama sut ksmigini biraz zor bulurum sadece yogurt koysam olurmu hemen denemek istiyorum.
ellerine saglik canim.
cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
aysultanım ne güzel bir tarif ellerine sağlık bitanem öptüm sevgiler
Ben harika bir lezzet görüyorum orada.
Sevgiler canım.
Bizde yaparız lorlu biberden kahvaltıda yemeyi çok severim.
ellerine sağlık canım benim
nasıl canım çekti
öpüyorum.
Ben de hiç yemeyenlerdenim. Ama çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Hepinize güzel yorumlarınzı için çok teşekkür ederim :)
Özgül ablacım süt loru bulamıyorsan bimdan muratbey lor peyniride alabilirsin.Süzme yoğurtla karıştırıp kullanırsın:)) denemek istemene çok sevindim,anca cevaplayabildim kusuruma bakma.
Benim arnavut arkadaslarim da bu lezzetli tarifi yapiyorlar, yalniz onlar sadece süzme yogurt kullaniyorlar. Benim de cok sevdigim bir lezzet.
Elklerinize saglik. Sevgiler.
Yorum Gönder