25 Ocak 2009 Pazar
ETLİ TAZE FASULYE
Ben bayılırım fasulyeye hele zeytinyağlısına ölürüm
ailecek çok severek yeriz.Sizin de seveceğinizi umarak tarifime geçiyorum...
güzel bir pazar günü geçirmenizi dilerim:))
Malzemeler;
1 Kilo taze fasülye
2 Adet soğan
1 Çay Bardağı sıvıyağ
2 Adet domates
2 yemek kaşığı salça
1-2 Su Bardağı su
tuz
pul biber
Yapılışı: Fasulyeleri ayıklayıp yıkayalım ve ikiye kıralım, soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağla beraber tencerede kavuralım. Pembeleşince etleri ekleyip, etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavuralım. Küp doğranmış domatesleri,salçayı ve fasulyeleri de ekleyip 5-10 dakika birlikte kavurmaya devam edelim, tuzunu,pul biberini ve 1-2 su bardağı suyunu (sıcak olursa iyi olur) ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak fasulyeler ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
NOT:Pişirme süresi vermiyorum, herkes fasulyesinin cinsine göre (piştiğinden emin olana kadar) pişirsin...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Canım bende çok severim fasülyeyi hiç bıkmam ellerine sağlık enfes olmuş öptüm...
fasülye hiç sevilmezmi...nefis görünüyor canım.ellerine saglık.sevgiler.
al benden de o kadar.zeytinyağlı fasülye üzerine tanımam hiçbişey:-)ellerine sağlık canım.çok leziz görünüyor.sevgilerimle...
bende çok severim ellerine sağlık canım sevgiler
mmmmm nefis ellerine saglik canim
Aysultan hanımcım bilirsiniz ki bizde çok severiz fasulyeyi,hele de zeytinyağlısı bayıla bayıla yeriz:)
Yok yanlış oldu yerdik:))))
Ellerine sağlık canım.
On gün sonra görüşmek üzeree:)
Nasıl da özlemişim fasülyeyi. Ellerinize sağlık....
http://sedeflitarifler.blogspot.com/
canım ben gelldim artık buradayımmmm ellerine sağlık nefiss gözüküyor sevgiyle kal iyi haftalar
Yorum Gönder