10 Ocak 2008 Perşembe

Etli Pilav...





Malzemeler


3 su bardağı pirinç


250 gr kuşbaşı et


4 -5 bardak su (pirincin çekişine göre)


tuz,karabiber,pulbiber


Yapılışı


Etimizi düdüklü tencerede 10 dk kadar pişiriyoruz.Pilav tenceremize etimizi alıp,tuzunu,karabiberini ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.Pirincimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra pirinci de ekleyip etle beraber pirinci de kavuruyoruz bu aşamada istenirse içine tereyağda ilave edilebilinir (lezzetli oluyor ama etin yağıda olduğu için ilave etmedim) ve suyunu koyup kaynatıyoruz. Kaynadktan sonra altını kısıp küçük ocakta pişiriyoruz...



Soğutmadan afiyetle yemeye hazır artık....ben pilavı çok severim,değişiklikleri de severim pilavda etli pilav dendiğinde aklıma hemen Mevlid gelir...


hepimizin sevdiği bir lezzettir sanırım etli pilav...bilindik bir lezzet olmasına rağmen,tarifi verilmeye değer bir lezzet....



Hiç yorum yok: