Malzemeler
1 kilo kereviz
4 adet orta boy kuru soğan
4 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
1/2 su bardağı halis zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
3 portakalın suyu
1 su bardağı su
tuz
Yapılışı
kerevizleri ve patatesleri soyuyoruz ve yıkıyoruz,elma dilimi şeklinde doğruyoruz,havuçları halka halka doğruyoruz,soğanını da küçük küçük doğradıktan sonra sırasıyla önce havuçları,patatesleri,kerevizleri ve soğanlarımızı tenceremize alıyoruz.Şekeri,tuzu,zeytinyağını üzerlerine gezdiriyoruz ,suyunu ve portakal suyunu da iave edip kaynatıyoruz.Daha sonra altını kısıp suyunu çekene kadar yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz...soğuduktan sonra afiyetle yiyiyoruz...
Afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim portakal suyu değişik bir lezzet katıyor biz çok sevdik...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder