13 Kasım 2008 Perşembe

YAKINDA BURADAYIM....

Bilgisayarımın azizliğine uğradığım için sizlere yazamıyorum,sağolsun prensesim yazmış yerime (çok teşekkür ederim) BENİ MERAK EDEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM... (Buldum bir pc hemen saldırdım benimki hala tedavi altında da....)
inşallah en kısa zamanda yeni tariflerle aranızsa olucam ,diyet maceramı paylaşıcam sizlerle kendinize iyi bakın hepinizi çok özledim,en kısa zamanda ziyaretinize gelicem...
görüşmek dileğiyle ....

1 Kasım 2008 Cumartesi

KARIŞIK KIZARTMA ve DİYET MACERAMIZIN İKİNCİ GÜNÜ....

Bu karışık kızarmayı gün sofaramız için hazırlamıştım bir kenarda sırasını bekliyordu,bu sıralar kızartma filan yiyemiyoruz Papatya Prenses... ve ben haftalardır beklediğimiz diyetisyenimize ve listemize kavuştuk.Diyete başlayalı 8 gün oluyor, inşallah hayırlı bir şekilde sonuçlanır bu girişimimiz dün bir bugün iki daha (umutluyuz ve kararlayız dimi prensesim ikimizde :))


Gülen taraf olmak için biraz çaba ve zaman lazım bize hayırlısı olur inşallah ...

Geçelim kızartmamıza;

istediğimiz kadar acı sivribiber,çarliston biber,patlıcan,kabak,havuç ve patates ayıklanır soyulur ve iyice yıkanır.Yıkanan sebzeler istenilen boyutlarda doğranır ve kızgın bol yağda güzelce patlıcan,kabak,havuç,patates ve biber sıralamasıyla kızartılır (siz istediğiniz sırayla kızartın biberleri en son kızartmakta fayda var keza acı biberlerin acısı yağa geçerse bütün kızartacaklarımız acı olur...) diğer taraftan 10 adet olgun domatesin kabukları soyulur ve küçük küçük bir tencereye doğranıp ocağa alınır suyunu salana kadar pişirilir , içine 2 -3 diş dövülmüş sarımsak , biraz vegeta ve sıvı yağ (gerekiyorsa 1 çay bardağı su ) ilave edilerek 5 kaynatılır.Kızarttığımız ve servis tabağına aldığımız sebzelerin üzerine dökülür...


Afiyet olsun artık yenmeye hazırdır ....


NOT: Bu tarifi bir hafta önce sevgili Aysultanım taslak olarak hazırlamış ama yayınlamak kısmet olmamış. Şuan net bağlantılarından bir sorun var. Ben de baktım gelen yorumlarda O'nu merak ediyorsunuz,bir yazı yayınlayıp haber vereyim dedim:))
Sevgiler Papatya Prenses