13 Temmuz 2011 Çarşamba

Püre Yatağında Tavuklu Mantar Sote

Benim yerken çok keyif aldığım,hem lezzetli hem doyurucu nefis bir yemek.Denemeyenlere tavsiye ederim,hemen yapın yiyin:)
hem patatesi hem mantarı üstelik tavuguda seviyorsanız, asla vazgeçemeyeceğiniz bir yemek.İsterseniz dana etiyle ya da kuzu etiylede yapabilirsiniz.



Malzemeler



Püresi için;

5 tane iri boy haşlanmış patates

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ

1/2 limonun suyu

tuz,beyaz biber ya da karabiber



Mantar Sotesi için;

500 gr mantar

300 gr kuşbaşı tavuk eti

1 tane kurusoğan

1 tane domates

1 tane sivri biber

tuz,pul biber,karabiber,kekik,sıvıyağ,salça



Yapılışı: Patatesler ezilir içine tereyağı,tuz,biber limon suyu ve azar azar aldığı kadar süt ilave edilerek püre hazırlanır.Diğer taraftan soğanlar ince ince kıyılır sıvıyağla sotelenir.İçine baharatlar,kuşbaşı tavuk etleri ve salça eklenir biraz daha kavrulur.Son olarak iri kıyılmış mantarlarda eklenip suyu ilave edilerek pişirilir.

Servis tabağına önce püre konulur ister ortası açılarak ortasına ister benim yaptığım gibi pürenin üzerine mantar sote konularak sıcak servis edilir.



Afiyet Olsun...

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hepsini severiz,afiyetle de yeriz:)

Ellerine sağlık..

Gönülünce dedi ki...

Sıcaklardan etkilendik galiba bloglarda bir durgunluktur gidiyor...Arada bir selam vermek hoş oluyor...Yeni tarifini görünce sevindim...Hemde en sevdiğim lezzet püre:))Ellerine sağlık canım...

SEVGİLER...

maviii dedi ki...

merhaba inanın bakarken acıktım gece gece iyi olmadı:)) bende mantarsız denerim olmaz mı:) elinize saglık sevgiler

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Sevgiler...