1 Mayıs 2008 Perşembe

PORTAKAL REÇELİ...



Malzemeler
1 kilo portakal
1 - 1.5 kilo toz şeker (AĞIZ TADINIZA GÖRE)
yarım limon suyu

Yapılışı
Portakallarımızın kabuklarını bıçak yardımıyla hafifçe tırtıklıyoruz ve suya koyuyoruz bir gün boyunca 5- 6 kez suyunu değiştiriyoruz.Ertesi gün portakalları küp küp doğruyoruz tenceremize alıp şekerini ilave ediyoruz ve ocağa alıyoruz ,kıvamı gelene kadar pişiriyoruz bu aşamada reçelimizin üzerinde oluşan köpüğü almayı ihmal etmeyelim bildiğiniz üzere köpük reçelimizin rengini bozar. Kıvamı gelince limon suyunu ilave edip iki dk daha kaynatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan reçelimizi kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatıyoruz,Hem kahvaltıda hem ani tatlı krizlerinde iyi gelen lezzetli bir reçel...
Dilimli olarak da hazırlanabilir dilimli olduğunda tam bir tatlı havasında oluyor üzerine kaymak ilavesiyle mükemmel oluyor mükemmel Annemmin ellerine sağlık sağolosun nefis reçel yapar kendileri.... (annem diye demiyorum)
istenirse reçelimizin içine 1-2 tane karanfil konulabilir....

Afiyet bal şeker olsun ...

5 yorum:

ayca dedi ki...

Aysultancımmmm şimdi tatlı krizim tuttu desem inanırmısın...nefis bir tarif çok hoşuma gitti..:)) bu sefer senin değil annenin ellerine sağlık...:)))

Notcuk:Gönderdiğin yorum için teşekkür ederim, bizde sizleri seviyoruz ve çok özledik...:)

tugce dedi ki...

Mmmmmmm misler gibi portakal kokusu buralara kadar geldi...:)))
benimde bu tarifi mutlaka yapmam lazım...:))) tarifini listeme aldım...:)))
sevgiler canımcım....

diyalogyemekleri dedi ki...

hep portakal kabugu ile yapılan recelleri bilirdik bu değişik olmuş.ellerinize sağlık,slmlar.

Serpil dedi ki...

ben bir kez denemiştim olmamamıştı bir kerede bu tarifle denemk lazım değil mi?

ellerine sağlık sevgiler...

EZGi :)) dedi ki...

evde yapılan gibisi var mıdır ellerine saglık canım kocaman sevgiler