3 Ağustos 2008 Pazar

ERİK SUYU

Bizim evde sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir,hem kompasto olarak hem süzgeçten geçirip meyve suyu olarak sık tüketiriz misafirlerimiz için de güzel bir ikram oluyor:))bizim merdivenleri çıkanlar iyi bilkirler :))miss gibi ev yapımı hem sağlıklı,daha ucuz en önemlisi içinde ne olduğunu biliyoruz geçelim tarifimize ; çoğumuzun bildiği bir tarif olsa da belki bilmeyen biri olur da faydalanır...

Malzemeler
1 kilo kırmızı ya da sarı erik (ben kırmızı kullandım)
Yeteri kadar su (su erklerin üzerini 4 - 5 parmak geçecek)
iki kase toz şeker

Yapılışı:Saplarını ayıkladığımız ve iyice yıkadığımız eriklerimizi tenceremize alıyoruz, içine eriklerimizin üzerini 4 -5 parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve şekerini ilave ediyoruz (şeker miktarı ağız tadınıza kalmış verdiğim ölçüde ister arttırma yapın ister azaltma gönlünüz bilir)Kaynamaya başladığında altını kısıp eriklerimiz pişene kadar kaynatıyoruz.Ilınan erik kompostomuzu süzgeçten geçirip şişelere dolduruyoruz, erik suyumuz içilmeye hazırdır...

Afiyet bal şeker olsun;içip içip içimiz ferahlasın inşallah :))

Güzel bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle ,mutlu ve Sağlıklı kalın...

Not:Fotoğraf için sevgili papatya prenses'e çook teşekkür ediyorum :))

3 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Biz çekirdeklerini ayıklamıyoruz sultanhanımcım:))

Aman bana merdiven deme mümkünse:))


Ellerinize sağlık efendim,enfesss görünüyor:))


sevgilerr,hayırlı pazarlar..

pelin'ce dedi ki...

Ellerine sağlık,size afiyet olsun.....

Tuana dedi ki...

Olay budur, Erik suyu mükemmel lezzet :)
Canım çekti valla :)
Elinize sağlık, sevgiler.