1 Kasım 2008 Cumartesi

KARIŞIK KIZARTMA ve DİYET MACERAMIZIN İKİNCİ GÜNÜ....

Bu karışık kızarmayı gün sofaramız için hazırlamıştım bir kenarda sırasını bekliyordu,bu sıralar kızartma filan yiyemiyoruz Papatya Prenses... ve ben haftalardır beklediğimiz diyetisyenimize ve listemize kavuştuk.Diyete başlayalı 8 gün oluyor, inşallah hayırlı bir şekilde sonuçlanır bu girişimimiz dün bir bugün iki daha (umutluyuz ve kararlayız dimi prensesim ikimizde :))


Gülen taraf olmak için biraz çaba ve zaman lazım bize hayırlısı olur inşallah ...

Geçelim kızartmamıza;

istediğimiz kadar acı sivribiber,çarliston biber,patlıcan,kabak,havuç ve patates ayıklanır soyulur ve iyice yıkanır.Yıkanan sebzeler istenilen boyutlarda doğranır ve kızgın bol yağda güzelce patlıcan,kabak,havuç,patates ve biber sıralamasıyla kızartılır (siz istediğiniz sırayla kızartın biberleri en son kızartmakta fayda var keza acı biberlerin acısı yağa geçerse bütün kızartacaklarımız acı olur...) diğer taraftan 10 adet olgun domatesin kabukları soyulur ve küçük küçük bir tencereye doğranıp ocağa alınır suyunu salana kadar pişirilir , içine 2 -3 diş dövülmüş sarımsak , biraz vegeta ve sıvı yağ (gerekiyorsa 1 çay bardağı su ) ilave edilerek 5 kaynatılır.Kızarttığımız ve servis tabağına aldığımız sebzelerin üzerine dökülür...


Afiyet olsun artık yenmeye hazırdır ....


NOT: Bu tarifi bir hafta önce sevgili Aysultanım taslak olarak hazırlamış ama yayınlamak kısmet olmamış. Şuan net bağlantılarından bir sorun var. Ben de baktım gelen yorumlarda O'nu merak ediyorsunuz,bir yazı yayınlayıp haber vereyim dedim:))
Sevgiler Papatya Prenses

8 yorum:

Tijen dedi ki...

Allahım neden diyetler var hayatımızda? Neden mecburuz sürekli zayıflama çabasına? Kolay gelsin komşu!

Adsız dedi ki...

sultanım ama arşivlerde kalsın bunlar uzak kalsın bizlerden

sonuna kadar devamm

sevgilerr

leyya dedi ki...

tabii kemerleri bağlıycaz diye esas bağlantıları ihmal edersek gider bağlantımızda işte böyle))sana da lulum gibi kolaylıklar sabırlar diliyorum aysultan.

Hansa dedi ki...

Hım diyetci bacı uğramış burayada sağlık en önemnlisi bencede...
Papatya sağol sende olmasan bu kızlar yazı yazmaz he...
Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Diyette başarılar dilerim.
Kızartmada harika duruyor yani.
Sevgiler.

ebrulitatlar dedi ki...

Canım kolaylıklar diliyorum. Diyet yapmak zor iş. Sevgiler..

Tahire...( Kız kulesi ) dedi ki...

canım benim başladığınız yolda azimle istediğiniz hedefe ulaşmanızı canı gönülden dilerim..inşallah başaracaksınız..kızartmada enfes görünüyor:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel olmuş..sevgiler mutlu pazarlar..kolay gelsin..off diet yapmaktan nefret ediyorum:Ss