22 Haziran 2011 Çarşamba

Tavuk Haşlama

Bizim evde haşlama pek sevilir:)
kuzu gerdanla ya da dana etiyle daha makbul olsada da biz ara sıra tavukla da yapıyoruz,çokta güzel oluyor:)
ellerime sağlık:) hepinizi çok seviyorum ve dualarınızı bekliyorum ...

Malzemeler
1 bütün tavuk gögsü
3 tane orta boy patates
2 tane orta boy havuç
1 tutam maydanoz
1 tane büyük boy kuru soğan
az sıvıyağ
tuz,karabiber,pul biber
limon

Yapılışı:Tavuk yıkanıp parçalanır ve tencereye alınır.Tavukların üzerine soğanlar,patatesler,havuçlar soyulup,yıkanır ve iri iri doğranır.Su,tuz ve sıvıyağ eklenip kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Pişen çorbaya ince kıyılmış maydanoz ve limon suyu ilave edilerek sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun ...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ohhhh şifa olsun ellerine sağlık cankızım et haşlamaya harika bir alternatif olmuş kocaman öpüyorum.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

üzerindeki maydanozları alırsan ben de afiyetle yiyeceğimdir yani:)))

ellerine sağlık tatlım..

ANNEMİNELİ dedi ki...

ÇOk severim,ellerine sağlık,afiyet olsun....

tub@ dedi ki...

Ellerine sağlık sultanım :) malum bizim evde de pek sevilir tavuk (ve her tür et :))

öptüm

hunerli dedi ki...

ellerinize saglık nefis görünüyor bizim evde de tavuk haşlama sık sık yapılır.üzerine birazda limon sıktınmı?hımmm tadına doyulmaz.sevgiler.