28 Ağustos 2008 Perşembe

Şeftali Reçeli

şeftali reçeli
En sevdiğim reçel şeftali reçelidir,leziz miss kokulu hiç bıkmadan her gün yiyebilirim tatlı bir tarifle dönmek istedim neyse geçelim reçel tarifimize;


Malzemeler:


1 kilo şeftali
1 kilo +1 su bardağı kadar toz şeker
iki çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:Şeftalilerimizi yıkayıp soyuyoruz,küçük küçük doğrayıp tenceremize alıyoruz üzerine şekerini ilave ederek kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz.(Oluşan köpüğü tahta bir kaşık yardımıyla almayı unutmayın köpüğü almazsak reçelimizin rengi parlak olmaz )İyice kaynayıp koyulaşmaya başlayınca ( koyun gözü kıvamında olucakmış annemin deyimi)limon tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın kavanozlara doldurup afiyetle kışın yiyin efendim ...
Not: bu enfes reçel annemin harika ellerinden çıkmıştır...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

aysultan merhaba ne güzel yazıların blogunu inceledim..blog şablonun da çok güzel güle güle kullan canım..müthiş pizza tarifindeki tabaklardan bizde de var bahar dalı der annem onlara..bi türlü kullandırmazdı kaç yıl sonra şimdi kullanabiliyoruz:)çok güzeller değil mi?
karpuz kabuğu reçelini yapamadım ısmarladığım kireci bekliyorum.bakalım..turşusunu da istersen en küçük kavanoza dene..sonuçta hüsrana uğrayabilirz de:)
linklerime ekliyorum canım sevgilerimle..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Cicişlerin sultanın yaptığı enfess reçell! Daha yeni yapıldığı zaman tatmak nasip olmuştu:) Ellerinize sağlık cicişlerim:)
sevgilerrrrr:)

elma şekeri dedi ki...

Hmm receler nefis görünüyor.Ellerinize saglik.
Hayirli huzurlu Ramazanlar.......
Sevgilerimlee.......

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle nefissssss

ellerine saglik canim

HAYIRLI RAMAZANLAR...

www.yenitadlar.blogcu.com