28 Ağustos 2008 Perşembe

Tatil Bitti :)) Şarköyden resimler...

Pazartesi günü döndüm dönmesine ama çamaşırların yıkanması, evin temizliği ,annaemin günü için hazırlamamız derken ancak vakit buldum yazmaya,çok güzel keyifli bir dinlencenin ardından karşınızdayım,makinem olmadığı için güzel kareler yakalayamadım ( inşallah seneye ) ,çeşitli kaynaklardan bulduğum resimlerle sizlere biraz şarköyden bahsedeceğim umarım beğenirsiniz,
Yengeme,Dayıma ve Çatlak Yasemin'e çoook teşekkür ederim...

Bu miss domatesler hem ucuz hem lezzetli (çok güzel kokuyolar koklamaya doyamıyor insan)giderken aldık kahvaltıda süper gidiyor... Tarladan harika karpuzlar,kavunlar giderken aldık (kavunumuz miss kokulu ama kabak çıktı ,karpuzumuz harikaydı...)

Peynir helvası çok lezzetli ve baştan çıkarıcı hele üzerine bir top kaymaklı dondurmayla yeme de yanında yat misali :)) ( Tekirdağ'da yenirse tadı daha farklı olmasına rağmen Şarköy deki de bir harika (Porsiyonu 2 ytl)



Şarköy'e giderken Tekirdağ'da Meşhur Tekirdağ köftesini yemeden geçmeyin derim (şahane bir lezzet yerinde yenilince lezzeti bir kat daha artıyor...) ( Porsiyonu 7 ytl )



Miss kokulu kardinal üzüm gerçekten çok güzeller tadılması gereken bir lezzet buradaki üzümlerle uzaktan yakından bir ilgisi yok kokulu kokulu harika (Kilosu:2.5 ytl)

Şarköyden bir kare harika bir akşam üstü deniz hem temiz hemde korkutmuyor insanı yüzme bilmeyen öğrenmek isteyenler için rahar bir deniz... (eskiden sahilde çok kayık olurdu artık yok ne oynardık kayıkların üstünde :) )


Mavi bayraklı Plajımız rahat, temiz sayılır (arada insanlarımız dikkatsiz davransada !!! ) eskiden simitçiler,çekirdekçiler,mısırcılar sahilden geçerdi artık geçemiyolar yol plajın kenarından yapıyorlar satışlarını simitleri bir harikadaır Şarköy'ün ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM...



Mavi bayrağımız :)))

Çarşıdan bir kare ... Alışveriş için ideal


Sahilden bir kare... Akşamlar yürüyüşümüzü bu cadde boyunca yaparız,yol kenarında çok güzel hediyelik eşyalar,bujiteri dükkanları,mağazalar,dondurmacılar ve çay bahçeleri var...


Çarşıdan bir görüntü daha sakin olduğu bir vakitte çekilmiş :))


Çocuk parkı bu sene daha güzel olmuş yenilenmiş :)) (çocuk olup oynayasım geldi görünce )


Burası da akşam yürüyüşlerinde oturup lafladığımız,çekirdek çitlediğimiz ( yere atmadığım !!! ),dinlenip nefes aldığımız denize nazır park...
Yürüyüş yaptığımız sahilin başka bir görünümü ( bisikletli insan çoktur Şarköy de )


Uzak bir Şarköy resmi ...


İskele gece çok güzel oluyor ışıkların altında üzerinde yürümek :))


NOT: http://www.sarkoy.org/ http://www.tekirdagliyiz.com/sarkoy.asp ayrıntılı bilgilere bu sitelerden ulaşabilirsiniz (uzun uzun yazıp canınızı sıkmak istemedim )


NOT: (Hem Salı hem Cuma günü kurulan harika pazarımızı da sizlere resimleyip göstermek isterdim kısmet seneyeymiş inşallah)



5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bisiklet alıp gidiyoruz hemenn:)

bir de burdan hoşgeldin diyeyim :) Hoşgeldin cicişşş:)

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

hoşgeldin hayatım..

bende pisiklete atlayıp geliyom banane banane:)

sevgilerimle cnm

Unknown dedi ki...

ziyaret ve guzel yorum icin tesekkurler canim.
recel harika gorunuyor bayilirim seftali receline ellerine saglik

hayirli ramazanlar.
selam ve sevgiler.

Tahire...( Kız kulesi ) dedi ki...

hoşgeldin ececim belli ki güzel bir tatil geçirmişsin senin adına sevindim :)fotolarda gayet net merak etme sen..bir ben gidemedim denize yaa içim gitti resmen :(

Beter Böcek dedi ki...

İki gün sonra yine Tekirdağdayım fotoğrafları gördüm de özlemişim ya ha Şarköy ha Tekirdağ :)

Peynir helvasını hiç sevmem fakat; Tekirdağ köfteye bayılırım özellikle de acı sosuna, size tavsiyem Tekirdağ köfte yiyecekseniz, Tekirdağda Özcanlar köfte'de ya da sahilde Ali Baba'da yiyin :)
Sevgiler.