27 Eylül 2009 Pazar

Haşlanmış Patates Kızartması

Bu patatesleri küçüklüğümden beri pek severim.Annem her patates haşladığında kızartırdı ısrarlarıma dayanamayıp:) Bizim ailenin çok sevdiği bir lezzet anlayacağınız.Bende arkadaşım iftara geldiğinde yaptım.Bayılarak yedik ,nasıl yaptığımı sordu canım arkadaşım:)denemediyseniz deneyin derim harika bir tat,müthiş birşey bu patatesler.
Tek özelliği patateslerin küçük olması:) ne duruyorsunuz hadi kalkın yapın...
Buyrun tarifime;

Fotoğraf-0189

Malzemeler
Kişi sayısına göre küçük haşlamalık patates
Kızartmak için bol sıvıyağ
tuz

Yapılışı: Patatesler yıkanır,tencereye alınır ve haşlanır.Kabukları soyulur kenarda soğumaya bırakılır.Yağ kızdırılır.Soğuyan patatesler tuzlanarak kızgın yağda nar gibi kızartılır.Havlu peçeteye alınır (süzüldükten sonra) sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun...

Not1:Et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışıyor.

Not2:Yakın çekim olduğundan patateslerim biraz büyük görünüyor.Bulabildiğiniz en küçük patatesle yapın.Sonuç daha da güzel olur...

14 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

küstüm oynamıyorum nokta

ALEYNA dedi ki...

ellerine sağlık.bende çok severim.hele üzerinde yoğurt varsa

fatosun mutfagından... dedi ki...

bir patates aşığı olarak tarafımdan denenecektir..ellerinize sağlık..sevgiler

Hansa dedi ki...

ya ben sadece haşlayıp ya da sadece kızartsam olurmu ikisini birden yapacak eforu gösteremiyorum ocağın başında şu ara...(tarifsizliğimden de anlaşılacağı üzere)
eline sağlık.
sevgiler.

DİDEM dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ..ELLERİNİE SAĞLIK CANIM..MUTLAKA YAPACAĞIM..SEVGİLERLE..

pembe tatlar dedi ki...

Sultanım bugün bir arkadaş denemiş aysultanda gördüm tarif orda yazmış hemen damladım:)))
Ellerine sağlık eminim güzel olmuştur...
Mutlaka deneyeceğim:):)

makbule dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel fikir inş yakın zamanda deniycem bu arada bilgisayarım düzeldi artık buralardayım beklerim :)

hilal dedi ki...

Sevgili Aysultan tarifini denedim ve bloğumda paylaştım linkini vererek ,umarım kızmazsın....sevgiler...

Aysultan... dedi ki...

Hilal niçin kızayım canım aksine sevinirim :)

yapraksarma dedi ki...

merhaba,önce haşlanıp sonra kızartılmasına şaşırdım valla.Çok değişik geldi..Ellerine sağlık canım s evgiler

meliha dedi ki...

Buna benzerini bende yapyorum ama kızartırken bol baharat koyuyorum.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.

hdidem95 dedi ki...

canım hiç haşlanmış patatesi kızartmadım biraz yağlı olur heralde ama illaki deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler

jeliboncuk dedi ki...

Öncelikle merhaba meslektaşım:) Bu iktisat okuyanlar mutlaka başka bir dalda ihtisas yapıyor :) ev ekonomisi:) yemek incik boncuk herşey olabiliyor demekki:) Valla bu konuda pek becerikli olmadığım için hayran hayran baktım yaptıklarına hatta kokuları burnuma geldi desem abartmış olmam:) Neyse fazla uzattım, bu kızartmadan annemde yapar çok güzel oluyor paylaştığın için teşekkürler. Seninde eline sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhaba annemden tüm kizartmak yerine 4 e veya 6ya bölüp kizartiyor of olsada yesem