9 Mayıs 2011 Pazartesi

Fasulye Turşusu Kavurması

Benim pek sevdiğim bir lezzettir yanında taze ekmekle çayın yanında çok güzel gidiyor:) Denemeyenlere tavsiye ederim.
Herkese hayırlı haftalar diliyorum,hepiniz çok mutlu olun inşallah:)
Buyrun tarifime;




Malzemeler
1 büyük tabak fasulye turşusu
2 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber,pulbiber , 2 diş sarımsak


Yapılışı:Fasulyeleri bir kaba alıp tuzunun çıkması için bir iki saat önceden suda bekletiyoruz.
Soğanları yemeklik doğruyoruz ve sarımsakla birlikte sıvıyağda kavuruyoruz.Salçasını da ekleyip. Tuzunun çıkması için beklettiğimiz fasulyeleri doğrayıp soğanların üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Son olarak baharatlarını da ekleyip altını kapatıyoruz. Kavrulmuş fasulye turşusunu servis tabağına alıp soğuk olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun...

6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Amin amin cümleten:)

Ben turşunun kendini tercih ederim bilirsin ki cicişim ama sen yaptıysan bundan da tadarım:)

Ellerine sağlıkkk!

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

karadenizlinin can damarına vurdun canımm:)
ellerine sağlık olsun:)
mutlu haftalar diliyorumm:)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bende cok severim, ellerine saglik!

Pastane'den dedi ki...

nefis bir lezzet çok severim
ellerine sağlık arkadaşım

derya dedi ki...

Can kızım bende bayılırım Karadenizin vazgeçilmezlerindendir el
lerine sağlık öptüm kocaman.

Gönülünce dedi ki...

Ben her türlü turşuyu tercih edenlerdenim bayıldım...Ellerine sağlık canım...

Sevgiler...