Malzemeler
1.5 su bardağı maş fasulyesi
3 tane etli kırmızı biber
1/2 demet dereotu
1 kase doğranmış kornişon turşusu
3 çorba kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı yoğurt (süzme olursa iyi olur)
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı beyaz biber
Yapılışı: Maş fasulyesi akşamdan ya da haşlamadan en az üç dört saat önce ıslatılır.Sirkeli suda haşlanır (dikkat edin patlamasınlar ) soğumaya alınır.Diğer tarafta limon,tuz,pulbiber,beyaz biber,zeytinyağı,mayonez,yoğurt gazelce çırpılır ve buzdolabında beklemeye alınır.Karıştırma kapına kornişonlar doğranır,dereotu incecik kıyılır,kırmızı biberler küçük küçük doranır,mısır ilave edilir,maşda eklenir ve malzemeler güzelce harmanlanır.Buzdolabındaki sos tekrar çırpılır ve salatayla buluşturulur,güzelce karıştırıldıktan sonra servise hazır....
Afiyet Olsun...
Not:Salatayı sosuyla servisten hemen önce buluşturmanızı tavsiye ederim aksi halde yoğurt haddinden fazla sulanır.
10 yorum:
Cankızım olsa şimdi nasıl yerdim ellerine sağlık.Hayırlı cumalar kocaman öpüyorum.
Ah olsada yesem mislerrrr gibi olmuş ellerine sağlık canım...
Sıcacıkkk sevgilerrr...
Canim ellerine saglik hayirli cumalar diliyorum öptüm.
Canim ellerine saglik hayirli cumalar diliyorum öptüm.
canım harika bir salata olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
bu fasulye pek meşhur oldu aysultanım.denemeli bir ara .hele sen de böyle süslemişsin şart oldu:)
ben gelince banada yaprısın bundan :)) canım cektıde:))))) sultaaaağğnnnııımmmmmmmmm özledım senı ben daldım 2 bebeye:))))
ellerıne saglık ayım sultanımmmmm
ooohh olsada yesek çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
öhöm öhömmmmm :P
biri beni mi andı nee???
tamam tamam sözüm olsun ilk fırsatta deneyeceğimdir :) papatya'ya da demiştim hiç yemedim diye, inşallah yapacağım tatlım, ellerine sağlık şekertoş öptüm
serin serin ne güzel de yerdim şimdi:)
ellerine sağlık aysultan hanım:P
Yorum Gönder