3 Mart 2008 Pazartesi

Tuzlu Mısır Keki...


Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 şişe soda
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı vegeta ( bulamazsanız tuz koyarsınız..)

Yapılışı: Yumurtaları ve vegetayı (vegata kullanırsanız tuz koymayın...tuzun yerine geçen lezzetli bir baharat bir nevi çeşni) çırpıyoruz,sodayı,yoğurdu,sıvıyağını da ekleyip iyice çırpıyoruz.İçine mısır ununu,kabartma tozunu ,ununu ilave ederek çırpıyoruz ve yağlanmış borcama kek karışımımızı alıyoruz,150' de üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Çok lezzetli bir çay arkadaşı oluyor,yanında beyaz peynir,domatesle harika gidiyor harika
beş çayı ,sabah kahvaltısı ,ikindi kahvaltısı ,çat kapı misafiri için harika bir tarif...
Biz çat kapı misafirimiz için yapmıştık...

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Zeynep'le Tarifler dedi ki...

aysultanım ellerine sağlık,
nefis görünüyor...zaten lulu da bi börek yapmış canım çekti, sana geldim iyice canım çekti:)))

öpüyorum
sevgiler