30 Haziran 2008 Pazartesi

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ...

Bu sofrayı sevgili Papatya Prenses ve Bedia teyzemle Nur abla için hazırlamıştım üzerinden epey zaman geçmesine rağmen ben anca yayınlıyorum bu hoş sofrayı ve Arnavut böreği tarifimi geçelim tarifimize;


Malzemeler:
1 kilo un
1-2 tatlı kaşığı tuz
1-2 bardak oda sıcaklığında su
1 kase sıvı yağ
içi için;
1/2 kilo pırasa
1 kase lor peynir
tuz,pul biber



Yapılışı:Un,su ve tuzla güzel bir hamur yoğuruyoruz,su miktarını hamurun kıvamına göre ayarlıyoruz yumuşak bir hamur olucak.Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde 16 adet bezeye ayırıyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz un yardımıyla bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve aralarını yağlayarak üst üste altı adet koyuyoruz.Kalan bezeleride beşer beşer yağlayarak üst üste koyuyoruz diğer yanda pırasalarımızı ince ince kıyıyoruz ve sıvı yağ ve baharatlarını ilave ediyoruz ve kavuruyoruz peynirini ilave ederek altını kapatıyoruz.Yağladığımız altılı bezeyi elimizle açarak yağlanmış fırın tepsimize yayıyoruz içine biraz sıvı yağ serpiyoruz ve harcımızdan koyuyoruz diğer bezeyi de açıp aynı işlemi tekrar ediyoruz son bezeyide yayıp üzerine sıvıyağ sürüyoruz ve fırına veriyoruz üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz...
Afiyetle yenmeye hazırdır artık böreğimiz...
tavsiye ederim mutlaka deneyin,
mutlu haftalar diliyorum herkese

3 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Güzeldi ve lezizdi o sofra:) Tabi en güzeli sofra muhabbeti :)
Emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum efendim:))

ayca dedi ki...

Aysultancımmm mmmmmmm nefis bir ziyafet sofrası olmuş bence elleri ne sağlık...görünüm harika börekler nefis....
sevgiler....

tugce dedi ki...

Nefis bir börek, bayıldım...sofrada çok güzel olmuş..böregin tarifini aldım yapacagım canım...ellerine sağlık...