22 Ekim 2010 Cuma

Hamsi Kızartma

Bizim evde balık pek sevilir,her halini yeriz.Geçtiğimiz çarşamba akşamı hamsi ziyafeti vardı evimizde bu tarif herkesin bildiği bir tarif ama arşivimde bulunsun istedim.
Buyrun balıklarımla başbaşasınız;

Malzemeler
2 kilo hamsi
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:Balıklar temizlenir ve iyice yıkanır.Un ve tuz bir kapta karıştırılır yıkanmış ve süzülmüş balıklar unlanır.Yağ kızdırılır.( Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz düz bir kapak yada tabağın içine sıkı sıkı sırayla dizilir ve tavaya ters düz edilir,böylece sıralanmış olarak pişen balıklarımız oluyor) bir yüzü pişen balıkların yağı kenara süzdürülerek tekrar ters düz edilir.Yanından yağı ilave edilir.Böylece balıkların iki yüzü nar gibi kızartılır.Bu işlem balıklar bitene kadar tekrarlanır.
Afiyet Olsun...

Yanında bol kıvırcık salata ve soğan salatasıyla nefis oluyor,hamsi ucuzken bol bol yapın bolca tüketin :))

19 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık sultanım balık pişirmenin böyle güzel şekli aklıma gelmemişti bende deneyim afiyet olsun

Cafe Pepela dedi ki...

Mmm ben de balıksız yapamam,nefis görünüyor! :)
Şifa olsun inşallah.
Sevgi ile

derya dedi ki...

Aykızım ya nasıl canım çekti anlata
mam bayılırım hamsiye:))Size afiyet olsun bir dahakine söle helvayı yolla
rım:))Seni çokkkk seviyorum.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben mezgit istiyorum bilgirenize arz ederim:))

bakalım yarın kısmetimde hangi balık var. Ali amcamlara balığa gidiyoruz yuppi:)

Bayram Kombesi dedi ki...

bayiliyorum su hamsiye ama burda yooook. benim yerime de yiyin olmaz mi.

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Çok da çıtır olmuşlar,olsa da yesek moduna girdim :) afiyet olsun..Mutlu haftasonları diliyorum..

mintininmutfağı dedi ki...

aysultanım bu ne leziz bir görüntü böyle.bana amasrada yediğim hamsi ytavayı anımsattı.hımmm kokusu buraya geldi inan.ellerine sağlık sevgiler...

neval dedi ki...

biz de akşam yedik bacım lakin fırında mısır unuyla

kızartması daha güzel oluyor tabii

Antep Gelini dedi ki...

mm çok güzel görünüyor canım istedi şimdi benimde:) hamsi iyi de temizlemesi yok mu sırtımı benden alıyor:)

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

kis geldi hamsi zamanida gelmis oldu
baligi oncelerde cok sevmezdim ama simdi her turlusunu cok seviyorum
her ne kadar burda fazla hamsi bulamasakta ,bazen dondurulmus alip sizin gibi citir citir kizartiyorum :)
ellerinize saglik

Binbirçeşni dedi ki...

ya kucuk balık sevmem ama hamsının bu seklı cıtır cıtır oluyor nefıs:D
sevgıleırmleeeeeee...

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Balığın her çeşidini evde temizler, haırlar servis ederim ama bana evde balık yedirmesinler :S
Ben balığımı dışarıda alırım, hele ki eminönü olursa offf :P
Afiyet olsun kuzum :)

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Nefiss, böyle güzel kızarmış hamsilere kim hayır diyebilir ki:)).
Ellerine sağlık Aysultanım;).
Sevgiler..
aslı

GÜLOANNE dedi ki...

Arkadaşım sizi Milföylü lezzetler Etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler

SEVGİ dedi ki...

Bu balık yenmezde ne yapılır..
Bizde çok severek yaparız ve yeriz hamsiyi ama bu sene istediğimiz gibisine rast gelemedik ..Serde karadenizlilik olunca zor beğeniyoruz..
Afiyet olmuştur inşallah
selam ve dua ile..

Adsız dedi ki...

bende karadenliyim balik uzmani olmama az bir zaman kaldi:) UFACIK BIR TAVSIYE SADECE HAMSIYI TAVADA PISIRIRKEN KUYRUK KISIMLARINI ICE DOGRU DIZERSENIZ HEM DAHA COK HAMSIYI AYNI ANDA PISIRMIS HEMDE GÖRÜNÜS ACISINDAN DAHA HOS BIR GÖZE HITAP SEKLI YARATMIS OLURSUNUZ ALMANYADAN SEVGILERIMI GÖNDERIYORUMM SEVGILER . BENIM DÜNYAM melekk55.tr.gg

Lila ve Mor dedi ki...

ne görsem canım çekiyo ya blog gezmeye bi aramı versem ne yapsam bilemedim :)ellerine sağlık canım

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım hamsiye bayılırım.Nefis görünüyor..
sevgiler

LİGARBA dedi ki...

Hamsi hamsi hamsi
Hamsi gibi oynama
Nazlı nazlı dolanma
Endamın sardı beni
Var bi dolan boynuma

...
:)

Ne zaman hamsi görsem mırıldanırım bu şarkıyı.
Hamsiyi çok seven bir Karadenizli olarak kızartırken mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim. Ama öyle çok çekilip tüm özelliğini kaybedenlerden değil. Kuymaklık bildiğiniz halis mısır unu .
:)

Belki ağır bulabilirsiniz ama tereyağda kızaranın tadı da bir başka güzel oluyor.
Anlatırken bile canım çekti.

Sevgiler.
:)