6 Ekim 2010 Çarşamba

Kış Hazırlıkları 2 (Kornişon Turşu)

Kış hazırlığının en önemli ayağı bence turşular her turşuyu yerim ama kornişonun yeri bambaşka bu yöntemlede nefis oluyor,tavsiye ederim...
Buyrun tarifimle başbaşasınız;

Malzemeler
2 kilo kornişon turşu
Büyük bir baş ince kıyılmış sarımsak
Kavanoz başına 3'şer bütün diş sarımsak
Kavanoz başına 3 'er ya da 4'er yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 litre içme suyu + iki avuç dolusu kaya tuzu

Yapılışı: Salatalıklar yıkanır.Sarımsaklar ayıklanır ve ince ince kıyılır.Su tencereye alınır tuzla kaynatılır.Cam kavanozlara aralara kıyılmış sarımsak ilavesiyle salatalıklar doldurulur.Bir kaç bütün diş sarımsakda konulur.Sirkesi ilave edilir,kaynayan (su soğuk değil kaynar olacak ) tuzlu suyla kavanozlar ağzına kadar doldurulur.Yeni kapak kapatılır ve ters çevrilerek üstü örtülü şekilde soğumaya bırakılır.

Afiyet Olsun ...

Soğuyan turşular karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir.Yaklaşık bir ayda olur.Misler gibi oluyor,yemeye doyamıyor insan:)

Sırada tarhana var :)

17 yorum:

yemekaski.com seçil dedi ki...

Benim içinde kornişon turşunun yeri farklı :) en sevdiğim turşu.. ellerinize emeğinize sağlık.. sevgiler...

Bayram Kombesi dedi ki...

Ooohh, citir citir nefis. Ister bakliyatlarin yaninda ye ister kisirin. Icindeki sarimsaga da bayilirim ben. Ellerine saglik.

neval dedi ki...

çalışkan bacım arı gibisin maşallah

DATLIM dedi ki...

Ben ilk turşumu kuracam malzemeleri aldım ama herkes soğuk su dedi bana :( kafam karıştı şimdi ...sıcak olunca noluyo soğuk su olunca noluyo?

Gönülünce dedi ki...

Sıcacıkkk tarhanın yanına turşı isterim:)) hımmm nefiss olur...Bu güzel turşuları kışın afiyetle yiyin canım...

Sıcacıkkk sevgilerrr...

derya dedi ki...

Aykızım maşallah kavanozun birini aldım kaçıyorum.Ellerinize sağlık
anneciğine selamlarımı ilet.Kocaman
kocaman öpüyorum.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

oh canıma değsin tarhanayı yapamadınız bugün, çok üzüldüm:P

turşuların olmasını dört değil sekiz gözle bekliyorummm

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

GÜZEL DEĞİŞİK BİR TARİF KAÇ GÜNDE YEMEYE HAZIR OLUYOR ACABA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

BU TURŞULAR YENMEZ Mİ OHH OH ELLERİNE SAĞLIK CANIM..KIŞIN AFİYETLE AİLENLE VE SEVDİKLERİNLE TÜKETMEN DİLEĞİYLE:))

SEVGİLER

ツ ✁✂✄ Sezgi ✁✂✄ ツ dedi ki...

biz hazırlayamdık bu sene yafff:) afıyet olsu harıka gorunuyor...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canımm rabbim ağzı tadıyla yemeyi nasip etsin inşallahh:))
verilen tüm emeklere sağlık:)

Gülcan dedi ki...

bayılırım bu turşuya olunca bende yemek istiyorum.

Aysultan... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
DATLIM dedi ki...

Teşekkür ederim aysultan :) bi deneyem bari:)

Lila ve Mor dedi ki...

sultanım ben turşumu yaptım ama yöntemin ilginç geldi seneye deniycem inş. ellerine sağlık keyifle tüketirsiniz inş. bu arada Allah izin verirse buralardayım bazı sıkıntılar vardı ara vermek zorunda kaldım sayfamda anlattım beklerim arkadaşım sevgiler.
tarhanamda yeni bitti tarifini merakla bekliyorum öptüm

Aysultan... dedi ki...

Sevgili datlım; sıcak suyla olunca rengi çabuk dönüyor bir ayda oluyor:) birde erimeden bir sene dayanıyor tavsiye ederim.İlk yapışınsa bir kavanoz sıcak suyla bir kavanoz soğuk suyla yap hangisini seversen senin tarzın o olsun:)
Sevgli gül'ün mutfağı; yaklaşık bir ay sürüyor olması...
Belki daha azda sürüyordur ama bir aydan önce açıp denemedik:)
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için teşekkür ederim:)

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Gün aydın canım hiç bu kadar güzel bir turşu yapmamıştım denedim harika bir turşu oldu bu güzel turşu tarifi için çok teşekkürler canım sevgiler