4 Mart 2008 Salı

KARNIBAHAR GRATEN ...



Malzemeler
1 adet orta boy karnıbahar
1/2 çay bardağı sıvı
yağkarabiber,acı pul biber,vegeta(yerine tuz konabilir)
Beşamel sos için;
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt (sosun kıvamına göre arttırılabilir)
4 yemek kaşığı margarin veya teryağ (ben sıvı yağ kullandım)
1 adet et suyu tablet
1/2 su bardağı kaşar rendesi


Yapılışı: Karnıbaharı küçük parçalara ayırıp on dakika suda haşlayalım (buharda haşlanırsa daha besleyici olur,ben suda haşladım),haşlanmış karnıbaharları fırın tepsisinin içine alalım sıvı yağını,baharatlarını ilave edip güzelce karıştıralım ve tepsiye yayalım.Diğer tarafdan yağı tencereye alınıp kızdıırılır ve unu ilave edip kavuralım,, içine yavaş yavaş sütünü ilave edelim iyice karıştıralım ki topaklanmasın et suyu tabletide atıp karıştırarak,koyulaşana kadar beş on dk daha pişirelim. Hazırladığımız beşamel sosu karnıbaharların üzerine güzelce dökelim ,biraz pul biber serpelim ve rendelenmiş kaşarını da serpip 180' de üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Hem lezzetli hem sağlıklı hoş bir sebze yemeği ben çok seviyorum,
Karnıbarı pek sevmem fakat çok değişik oluyor,karnıbahar sevmeyenler için ideal bir lezzet...





2 yorum:

Tahire...( Kız kulesi ) dedi ki...

eve gidince bu tarifi hemen uygulayacağım inşallah:)kolaymış ama tabi keyfime bağlı benim:D

Tahire...( Kız kulesi ) dedi ki...

uyguladım bu tarifi ölçüsünü kendime göre ayarladım ve afiyetle yedim..enfesti doğrusu teşekkür ederim canımm.....