4 Mart 2010 Perşembe

Barbunya Fasulyesi

Bizim evin gözde yemeklerinden barbunya ; pilaki olarak sevdiğimiz gibi bu şekilde kıymalı,etli ya da sade olarak da sık sık pişer ve afiyetle yenilir.Yemeğe itiraz bizde pek olmaz (bazı sakattatlar dışında) herşeyi severek tüketiriz:) kıymaları pek görünmesede aslında içinde kıyma var bu yemeğin :) baktım paylaşmamışım bugün paylaşmak istedim.
Buyrun tarifime;

Malzemeler
1/2 kilo barbunya fasulye
150 - 200 gr kıyma
4 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 -3 adet acı kuru biber
yeteri kadar su
yeteri kadar sıvı yağ



Yapılışı:Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereyi ocağa alın yağı koyun, soğanları ekleyip kavurun.Salçayıda ve kıymayı ilave edin.Beraberce 3 - 4 dakika kadar kavurun. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, kuru biberleri ilave edip, iki çevirin. Suyunu koyun ve karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Suyu biraz fazlaysa az daha kaynatıp suyunu çektirin. Suyu azsa yeterince kaynar su ekleyip 3 - 4 dakika daha pişirin. Barbunyamız yenmeye hazırdır:)

Afiyet olsun...

Not:Ben dondurucudaki barbunyalarımdan kullandım.Siz ister dondurucudan, ister kuru barbunyadan ister mevsminde taze barbunyadan ya da konserve barbunyadan kullanabilirsiniz.

16 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık bende çok severim barbunyayı.sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bende çok severim ama hep zeyt,nyağlısını yedim bu şekildede denemek lazım:)))

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bizde de yemek ayırımı olmaz. Barbunyayı yazdan derin dondurucuya koyuyorum kışında zeytinyağlısını yapıyorum .Çokta güzel oluyor.Elinize sağlık.Sevgiler.

CAHİDE dedi ki...

Bayılırım barbunyaya,ellerin dert görmesin.Diğer tariflerde çok güzel,tebrik ederim...

sarı mutfak-hande dedi ki...

bizdede yemek seçmek gibi bir şey söz konusu bile değil herşeyi gümbür gümbür yeriz valla:):) barbunyada bunların başında gelir ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiler cnm

Gönülünce dedi ki...

Canım kardeşim bizim evde azıcıkda olsa yemek seçilir...Mesela kızım hiç bir şekilde yemeğin içinde kıyma yemez...Ama köfteye bayılır ben bundan bi şeyyy anlamadımmmm...Bu yemek tam benlik olmuş nefiss ellerine sağlık bi tanem...
Sıcacıkkkk sevgilerrrr...

derya dedi ki...

Sultanım bayılırım zeytinyağlı ola
rak ellerine sağlık kocaman öptüm..

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

çok severim canım bende..ellerine sağlık..

Betül dedi ki...

Bizde çok severiz barbunyayi. Ellerine saglik harika görünüyor..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben zeytinyağlısını alayım şekerim:)

Ellerine sağlık, ellerin dert görmesin.

eller eller eller :P

annemineli dedi ki...

Zeytinyağlıların baştacı,ellerinize sağlık.sevgi ve saygılarrrr....

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

Cumamız mübarek dualarımız ve töbelerimiz kabul olsun
Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun

zetinyağlıbarbunyayı kim sevmezki ben bayılırım ellerinize sağlık

meliha dedi ki...

Ben seçmem ama oğullarım çok yemek seçer.ama bende etçiyimdir.içinde kıyma varsa tam bana göre
ellerine sağlık canım
Hayırlı cumalar.

Hansa dedi ki...

şekerim gelmeyeli pek içaçıcı olmuş sayfan eline sağlık.
barbunyayıda pek severim bi paket kaldı tazesi buzlukta kıyamıyorum pişirmeyee :))

tub@ dedi ki...

Sezoş gibi " bayılırımmm:))"

sahiden çok severim yanında pilav ve ayran mmm

turşuda harika olur :))

ellerinize sağlık sultanım:)

öptüm;)

ÜmmüAbdullah dedi ki...

Hay Allah nasılda seni izlemeyi unutmuşum.daha önce ziyaretine gelmiştim.bak gene eldim :)
barbunya yemeğine,mideme çektirdiklerine rağmen dayanamam..çerez olarak bile yerim..
ellerine emeğine sağlık...
görüşmek dileği ile,sevgiler,hayırlı pazarlar....