7 Mayıs 2010 Cuma

Nutri Cookla Safran Soslu Dil Balığı

Bu nefis balığı Tefal'in müthiş etkinliğinde yapmış,afiyetle yemiştik.
Gerçekten çok lezzetli ve bir o kadar da besleyici bir tarif sadece 12 dk da hazır.Yiyecekleri iki aşamalı olarak pişiriyor.Rengi ve lezzetini koruyor:)
Herkese gönül rahatlığıyla NutriCook'u tavsiye ederim.Alın pişman olmazsınız.
1porsiyon Safran soslu dil balığı için besin değeri tablosu; protein:20,2 gr -yağ:9,2 gr -karbonhidrat:4,4 gr -sodyum:103 mg'dır. Bir porsiyonu sadece 202 kcal :)
İnsan daha ne ister ki
Geçiyorum tarifime ;


Malzemeler
2 adet dil balığı filetosu
2 - 3 adet haşlanmış ıspanak yaprağı (iri olmalı)
3- 4 adet arpacık soğan
100 ml elma sirkesi
100 ml süt kreması
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz safran,tuz,taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:Fleto dil balığının arasına haşlanmış ıspanakları yerleştirip rulo yapın. Balıkları NutriCook'un buhar sepetine yerleştirin. Altı harlı yanan NutriCook tenceresinde zeytinyağını ısıtın,doğradığınız arpacık soğanı zeytinyağında soteleyin.Krema ,elma sirkesi ,tuz ,karabiber ve son olarak safranı ilave edin. Üstüne buhar sepetini yerleştirip prog 4 seçip Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın.İlk alarm çaldığında ateşi kısığa alın ve ikinci alarmı bekleyin.6dk sonunda ikinci alarm çalıcak ve buhar programına ayarlıycaz otomatik olarak basınçta buharlı pişirme başlayacak 6 dk daha geriye saydıktan sonra balığımız pişmiş olacak. Kapağını açıp buhar sepetini çıkartın.Sosu bir iki daha kaynatarak kıvamına getirin.(Fazla kaynatmayın ki krema kesilmesin) Balıkları servis tabağına alın üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Enfes balığımız mideye inmeye hazır.
Afiyet Olsun :)
Not:Balığın renginde hiç değişiklik yok sanki pişmemiş gibi :)

*** Eğer Nutri Cook'unuz yoksa İki farklı tencere kullanarak yapabirsiniz.Bir tencerede zeytinyağını ısıtın,doğradığınız arpacık soğanı zeytinyağında soteleyin.Krema ,elma sirkesi ,tuz ,karabiber ve safranı ilave edin.Kaynadıktan sonra kıvamını alana kadar yaklaşık 5 - 6 dk pişirin.(Dikkatli olun krema kesilmesin.) Diğer tencerenin içini kaynamış suyla doldurun. Üzerine çelik bir süzgeç oturtun ve fleto dil balığının arasına haşlanmış ıspanakları yerleştirip rulo yapın.Balıkları su dolu tencerenin üzerindeki süzgeçe alın.Tencerenin kapağını kapatıp balıkları en az 20 -25 dk buharda pişirin.Ardından servis tabağına balıkları alın sosu ısıtıp balıkların üzerine dökün ve afiyetle yiyin:))) Demokrasilerde çareler tükenmez ama bu çare geçici bir çare Nutri Cook ile pişen balığın yerini tutamaz bu yöntem benden sölemesi :)


9 yorum:

Unknown dedi ki...

Sultanım hayırlı cumalar muhteşem bir görüntü.Afiyet olsun kocaman öpüyorum...

sarımutfak-hande dedi ki...

harika görünüyor afiyet bal şeker olsun size
hayırlı cumalar
sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

aysultanım canım evet bencede harika bir ürün benim işlerimi çok kolaytırdığı kesin çalışan hanımlar sesimizi duyun nutri cook ile hayatınız kolaylaşsın
tefal bu kadar reklama artık bana bir actifry hediye eder demi :)))
canım balık nefis ti bende tattım kısmet olursa inş. evdede yapacağım :)

Aysultan... dedi ki...

Hande ve Derya ablam gerçekten nefis bir balık denemenizi tavsiye ederim.Çalışan hatunlar için ideal ;)
Bence de Sevilcim Tefal'e duyurulur sana bir actifry hediye etsin artık.Hatta bi daha çağırsınlar bizi hepimize etsinler :))))

Gönülünce dedi ki...

Kardeşim ne bu hız yetişemiyorum ne güzel paylaşımlar bunlar böyle...Nefis bir lezzet tefal benide duy bende istiyorum :)))
Sıcacıkk sevgilerr...

tub@ dedi ki...

hmmm harika:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mımm pek leziz görünüyor. gülün dibindeki dilekler kabul olunca bana da yaparsı artık:)))

Birsel ve İrem dedi ki...

Tadını ben de hala unutamadım, harikaydı gerçekten. Nutricook'u henüz deneme fırsatım olmadı ama kızımın ısrarıyla Actifry aldık ve aldığımdan beri sürekli kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. İlk aldığımda pirzola yapmıştık; eşimin yorumu "verdiğim paraya helal olsun" şeklindeydi.
Güzel bir haftasonu dileklerimle... Sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımsın balık olsunda nasıl olursa olsun:))))