24 Ağustos 2010 Salı

Pankek


Sahur ve kahvaltı sofraları için enfes bir lezzet. İster tatlıyla, ister tuzluyla tüketin..;)


Malzemeler:

1 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı kek un (veya 1 su bardağı un+1çay kaşığı kabartma tozu)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Bütün malzemeleri çırpın. Tavaya bir kaşık kadar sıvıyağ koyun ve iyice kızdırın. Harçtan ikişer yemek kaşığı olarak tavaya dökün. Üzerinde kabarcıklar oluşunca ters yüz edin. Arka yüzü pişince tavadan alın.

Afiyet olsun!

NOT: Kişi sayısına göre malzemeleri bire bir ölçüde çoğaltın.

8 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

O çilek reçili de ne güzel akmış üzerinden pankeklerin.

Yarın sahura yapsam iyi olcak.
Ellerine sağlık bitanem..

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık görünüş muhteşem tadınında öyle olduğuna eminim.Sevgiler...

neval dedi ki...

evvet biz de severek yeriz her daim

ebru dedi ki...

Aysultanım ellerine sağlık. Pan kek harika görünüyor. Bizim evde de sevilerek yenir.

derya dedi ki...

Canım Aykızım nasılda iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.Yakın de
ğilizki sahura gelsem:))Kocaman ko
caman öpüyorum.
Seni çokkkkk seven ablan...

tub@ dedi ki...

harika görünüyor şekerim :)

umutluhayat dedi ki...

çok severim pankeki.ellerinize sağlık

Gülcan dedi ki...

çok leziz olmuş sevgiler