28 Ekim 2008 Salı

ZORUNLU, KISA BİR MOLANIN ARDINDAN TEKRAR MERHABA ve KABAK TATLISI

Zorunlu ve kısa bir aranın ardından tekrar birlikteyiz,kendince bazılarının haklı olan davasının olayla hiç bir alakası olmayan bizlere yansıması nedeniyle minik mecburi bir ara vermek zorunda kaldık,
neyseki çarçabuk halledilip birbirimize kavuştuk
asıl cezalandırılması gerekenleri cezalandıran mahkememize sonsuz saygılarımı sunuyorum :))
lütfen yaşın yanında kuruyu bir daha yakmayalım...




Bu kabak tatlısını blogumu yeni açtığım sıralarda paylaşmıştım fakat yorumsuz boynu bükük kalmıştı zavallıcık ilk resminin kötü olması sebebiyle güncellememiştim tarifimi ,
gerçi yeni resmide Papatyam ve ben pek beğenmedik ama ....
bu gün tatlı bir tarif yayımlamak istedim geçelim tarifime;



Malzemeler

2 kilo bal kabağı
1 kilo tozşeker


Süslemek için; ceviz,fındık ya da antepfıstığı...


Yapılış:Kabağımızı yıkadıktan sonra bir güzel soyuyoruz,küçük küçük doğrayıp tenceremize alıyoruz ve üstüne şekerini ilave edip,kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp küçük ocakta kabaklarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra üzerlerine iri kıyılmış ceviz, fındık ya da antepfıstığı serpiştirip,
afiyetle yiyoruz...
Bir daha mecburi ayrılıklara maruz kalmamak dileğiyle ...

5 yorum:

melisa dedi ki...

geçmiş olsun
kabaktatlısını pekbi severim
ben kireçte yapıyorum dışı çıtır içi nefis bişi oluyor
ilerki günlerde yayınlarım inşlh

şeker pasta dedi ki...

Yeniden merhabalar...
Kabaklar süper valla bu hafta bende alıp yapacağım, çok canım istedi...

fatosun mutfagından... dedi ki...

Cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun canım.öpüyorum çook sevgiler..

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım kabak tatlısına ben tabağı alsam kızmazsın değil mi öptüm...

Ayse Pamuk dedi ki...

Çook ama çook severimmmm ellerine sağlık