10 Şubat 2009 Salı

TUZLU BİSKÜVİ

Senelerdir yaparım çok güzel bir bisküvi az malzemeli fakat iki tepsiye yakın çıkıyor,biz severek yiyiyoruz. Deneyin pişman olmazsınız çıtır bisküvi seviyorsanız tabiii..

Geçelim tarifimize;


Malzemeler

1/2 paket margain
3 su bardağı un
100 gr kaşar rendesi (iki avuç kadar) bu sefer koymadım isteğinize kalmış:)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
bir çay kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı üzeri için)
susam,kırmızı biber,çörek otu (üzerine serpmek için)

YapılışıMalzemelerin hepsini yoğurma kabında karıştırıyoruz,parmaklarımızın uçlarıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini nemlibezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamuru ikiye bölüp ,merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz.İster bisküvi kalıplarıyla isteseniz şişe kapaklarıyla şekiller çıkartıyoruz.Bisküvileri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve Bisküvilerin üzerine ,susam ,çörekotu ve pul biber serpiyoruz.Isıtılmış 150 dereceli fırında altın sarısı rengini alana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

NOT1:Çok ince ve çok kalın açmaktan kaçının çünkü;çok ince açınca fazlaca çıtır oluyor,çok kalın açınca da güzel olmuyo ortasını bulun en güzel sonuç için:)

NOT2:Ben hamurun ufak bir parçasını elimle açtım içine peynir koydum ve rulo sardım ardından vervine kestim oldu mini poğaça :))

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım yoğunum kusura bakma gelemedim ellerine sağlık hepsi birbirinden harika kocaman öptüm...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben çok yedim pişman oldum:) bence az yiyin pişman olmayın :)) hehe)
ellerine sağlık cicim,gerçekten çok severim:)

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Ellerinize saglik, ozellikle corek kotu kullanilmasi harika. Ben hem lezzetini severim hem de bir cok faydasi oldugunu biliyorum

Melek* dedi ki...

canım çok güzeller ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

canim elcegizlerine saglik pekguzeller

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık sultanım,
eminim nefis olmuştur.lüp lüp yemelik:)))
afiyet bal olsun size

öptümmmmmm

Mutfaknotlari dedi ki...

ellerine sağlık
sevgiler

figen dedi ki...

tarifi biraz önce denedim ve tepsinin yarısı sıcakken bitti tarif için teşekkürler....

Aysultan... dedi ki...

Figen hanım rica ederim:)sevindim beğenmenize...