1 Şubat 2009 Pazar

YALANCI PROFİTEROL

Tatlı bir tarifle bu soğuk pazar gününe başlamak istedim,gerçekten çikolatalı şeyler bizim evde anında kapışılır ve çabucak biter...
Denemenizi tavsiye ederim bu tatlıyı(hala Denemediysenz tabii) profiterol tarifim
ben diyim 4 ay siz diyin 5 aydır arşivde sırasını bekliyordu sonunda sizlerle paylaşıyorum(üstüne belki 10-15 kez daha yapmışımdır :)
hepiniz bilsenizde birde benim tarifime bakın, ilk olarak arkadaşım Hilal'de yemiş ve çok beğenmiştim.Yapacağım gün farkettim ki tarifi almayı unutmuşum ayak üstü anlattığı tarifden yola çıkarak birazda netteki tarifleri araştırarak sonunda tarifi kendime uydrdum ve kafadan toplama bir profiterol tarifi çıktı ortaya buyrun tarifimle sizleri başbaşa bırakıyor ve aradan çekiliyorum:)
iyi pazarlar...



Malzemeler
2 paket etimek
1 kg.süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 bardak un
2 poşet toz kremşanti + 2 bardak süt
bir paket çikolata sosu + 2.5 - 3 bardak süt(bimin çikolata sosunu kullandım taviye ederim çok leziz ve ucuz...)

Yapılışı:Tencereye un ve şekeri alıp karıştırdıktan sonra sütü ilave edip ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin,göz göz olduktan sonra altını kapamadan evvel bir paket vanilya ve 50 gr margarini ilave edin tekrar çırpın ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Çikolata sosu 2.5 (3 kullandım sos biraz sulu olsun istedim) bardak sütle karıştırılarak pişirin ve soğumaya bırakın.Başka bir kapta 2 poşet krem şantiyi 2bardak süt ile çırpın ve buzdolabında 10 -15 dk.kadar inlendirin,soğutulmuş muhallebiyi ve kremşantiyi yavaş yavaş birbirine katarak yüksek devirde mikserle ya da rondoda çırpın.(ben rondoda çırptım)Etimekleri 4-5 parçaya bölün ve hazırladığınız kremaya karıştırın.
Karışımı ıslatılmış borcama güzelce yayın.Üzerine soğutulmuş çikolata sosunu (bimin çikolata sosunu)dökün en az üç saat buzdolabında dinlendirin.
Fındıkla süsleyerek servis yapın...
Afiyet olsun:)

NOT:Yalancı Profiterol buzdolabında 1 gece dinlendirildiğinde gerçekten profiterol tadını alıyor.Tavsiyem akşamdan haırlanıp,Profiterolün ertesi gün servis yapılmasıdır.


11 yorum:

Unknown dedi ki...

Oyyyy oy oyyyy canım enfes bir görüntü ellerine sağlık bir tabak alayım öptüm...

SEDEF dedi ki...

Ellerinize sağlık...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım ellerine sağlık harika olmuş.sevgilerimle...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım yorumun için çok teşkr ederim...
yalancı malancı bu profiterol şahane görünüyor ellerine sağlık..kocaman sevgiler..

Limonlu Kek dedi ki...

Aysultanım canım davet ettiğin mime ancak cevap yazabildim, özür dilerim. Ayrıca davet edildiğim için çok sevindiğimi de söylemek isterim, öpüyorum , sevgiler...

Melek* dedi ki...

seven ben için dayanılmayan bir lezzettir eminim ellerine sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ya bi dakka ya o notu ben yazcaktım sen niye yazdın ki:)
evet arkadaşlar bizzat aysultanın elinden çıkma bu ismi yalancıda olsa gerçiğini aratmaşan şahaaaane tatlıyı aylaaar önce yemiş biri olaraktan kesinlikle bir gece önceden yapın ve ertesi gün oturup hepsini yiyin diyorum. ama yok hepsini yerseniz sora bizim gibi diyet yaparsanız:P
tamam uzattım biliyorum ama napim klavyeme kavuştum hızlı yazabiliyorum oley:)
e ellerine sağlık bidee:)
vee özledimmm:)

Unknown dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ZİYARETİNİZ İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM

SELDA dedi ki...

iyi günler.Bu tarif harika.acaba bunu bardaklarda yapsak nasıl olur acaba?

Aysultan... dedi ki...

Selda hanım beğenmenize sevindim:)
tabi ki bardakta,kupta hatta kasede bile yapabilirsiniz:)

Adsız dedi ki...

yarın misafirlerim var yapacağım inş güzel olur..bu tarifi yemekteyizde izledim fakat o tarifi bulamadım :(( ama çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ayrıca çok teşşekürler :))))