28 Mayıs 2009 Perşembe

ZEYTİNLİ KRUVASAN

Merhabalar :)

Nasılsınız kızlar harika bir tarif mutlaka deneyin dört - beş senedir devamlı yaparım bazen peynirli, bazen sosisli,bazen zeytinli,bazende şokellalı ya da reçelli hepsine bayılırım...

Tarif Papatya Prenses'in Rümeysa ablasından; buyrun zeytinli kruvasanlarıma;



Malzemeler:

2 çay bardağı ılık süt+2yemek kaşığı maya
2yemek kaşığı toz şeker
2çay bardağı süt
8yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tuz
5 - 6 su bardağı un

Arasına;1paket yumuşak margarin

içi için;zeytin ezmesi

Üzerine; 1yumurta sarısı

Yapılışı: Süt ve toz şekeri mayayla birlikte kabartıyoruz.Tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp iyice yoğurduktan sonra hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için sıcak bir yerde 40 dk bekletiyoruz. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her birinide 8 eşit bezeye ayırıp bezeleri pasta tabağı kadar açıp her katına(en üst katları hariç) elimizle yumuşak margarini sürerek sekizli sekizli 3 ayrı hamur elde ediyoruz.Hamurlarımızı 10 -15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurları orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açıp 12 ya da 16 ya bölüyoruz geniş kısmına zeytin ezmesi sürüp,rulo yapıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

7 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık nefis gözüküyorr:)

derya dedi ki...

Canım benim harika olmuş kruvasanlar çokta severim kocaman
öptüm seni...

derya dedi ki...

Canım benim harika olmuş kruvasanlar çokta severim kocaman
öptüm seni...

TAZE NANE dedi ki...

Harika bir görüntü.
Denemek lazım.
Sevgiler.

Papatya Prenses dedi ki...

Canım anca yazabiliyorum,malum siz bizdeydiniz :))))))))))))))

Ellerine sağlık cicişcim,öpüyorum:)

Baharcicegi dedi ki...

kat kat olmus,bende yaptigim ve tadinin enfes oldugunu bildigim icin harika olmustur pogaclarin ellerine saglik canim

özlem dedi ki...

tarifleri buldum çok teşekkürler