5 Temmuz 2009 Pazar

MUZLU ISPANAKLI PASTA :)

Bugün sizlerle cicişim için yaptığım Süpriz doğum günü yazımda bahsettiğim gibi süslemesi bozulmuş ikinci doğum günü pastamı paylaşacağım :)
Akşamdan şekerleri yerleştirip pastayı dolaba kaldırırsam böyle olur,sabahın suyu çıktı sanki:)
Birde içini pek çekmedi (dilimde gördüğünüz gibi nemli kaldı,ıslatmadım kekimi bende) kekim ben kar haline getirdiğim yumurta akına bağladım işi ne kadar doğru bilmem her zaman yaptığım gibi bütün çırpmadım yumurtayı böyle oldu neymiş bildiğinden şaşmayacaksın :):)
Buyrun tarifimle başbaşasınız;




Malzemeler

Keki için;
3 yumurta
1 su brd. toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi(ıspanağın yaprakları alınıp suyla haşlanır blendırdan geçirilir saplarıyla birlikte haşlayabilirsiniz 1 bardaktan biraz fazla çıkıyor o zaman kalanını atın dondurucuya belki başka birşey için lazım olabilir :)
2.5 - 3 su brdağı elenmiş un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya

Kreması için;
1/2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
2.5 su bardağı süt
1 poşet şanti +1 su bardağı

Arası için;2 aedet ince dilimlenmiş muz, 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için ; 1 poşet şanti + 1 su bardağı süt
ıslatmak için; 1/2 su bardağı süt ( ben kullanmadım)
Süslemek için;1 paket Ahududu Böğürtlen şekeri,kakao tanecikleri,hindistancevizi





Yapılışı:1 poşet kremşanti + 1 su bardağı sütü çırpın kremşantiyi bütün işlemler bitene pastayı kaplayana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Yumurta sarılarını ve tozşekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın.Sıvıyağ ekleyip karıştırın.ıspanak püresinide ekleyin ve biriz daha çırpın.Diğer tarafta yumurta aklarını kar haline getirin karışıma dahil edin.Un,kabartma tozu ve vanilyayı içine eleyerek ekleyin tepsiye dökün 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin (bu keki ben en küçük fırın tepsisinde yaptım)

Kekimiz pişerken diğer tarafta tencerenin içine toz şekeri,unu ilave edip karıştırın sütünüde ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.1 yemek kaşığı margarini ve vailyayı ileve edip karıştırarak muhallebiye yedirin.
1 poşet kremşanti + 1 su bardağı sütü çırpın krema soğuyana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın .Soğuyan kremaya şantiyi karıştırın.
Pişen ve ılınan keki tepsisinden çıkarıp soğuyunca ortadan ikiye kesin alt tabanı servis tabağına alın sütün yarısıyla keki ıslatın.Hazırladığımız kremayı bolca üzerine yayın.Biraz fındık serpin, dilimlenmiş muzları aralıklarla dizin .Diğer katıda üzerine güzelce yerleştirin.Kalan sütle ıslayın ve kalan kremayla yettiği kadar pastayı kaplayın başta çırpdığımız kremşantiyle pastayı güzelce kaplayın.Kakao taneciklerini serpin, böğürtlen ahududu şekerleri istediğiniz şekilde pastanın üzerine yerleştirin (ben daire çizdim daha çok şekerle tamamını kaplasam daha güzel olurdu ya neyse birde sabah yapsaydım çok çok iyi olurdu:) ortada kalan boşluklarada hindistancevizi serptim ve servis ettim:)

Afiyet Olsun

8 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

yavaş yavaş öğrenceksin pasta yapmayı cicişim:P:P


ellerine sağlık aylar sonra tekrardan:)) tadı güzeldi;)

TAZE NANE dedi ki...

Çok hoş bir pasta.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.
İyi pazarlar.........

pembe tatlar dedi ki...

Süslemesi çok cici olmuş ellerine sağlık canım...
Mutlu pazarlar...:)

e.esma.a dedi ki...

tadı nasıl oldu bilemem ama süslemesi harika olmuş
ellerinize sağlık sevgiler:)))

ozguluntarifleri dedi ki...

cok guzel olmus Aysultancigim ellerine saglik canim cicis'ninde dogum gununu kutlarim.

Kucak dolsus sevgilerr

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.. NEFİS GÖRÜNÜYOR.. CİCİŞİM PAPATYA PRENSES SANIRIM:)))

Zeynep dedi ki...

ellerine kollarına sağlık sultanımmm,
gayet güzel ve nefissss görünüyor
çok çok çok kocaman öptümmmmmmmm

Hansa dedi ki...

çok hoş olmuş pastan .
bende pasta konusunda özellikle bildiğimden şaşmam neme lazım nolur nolmaz...
aşağıdaki hikayde hoşuma gitti paylaşım için teşekkürler.
eline sağlık.
sevgiler.