2 Temmuz 2009 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTA

Göz zevkinizi bozduğum için özür dilerim arkadaşlar tadı çok güzel olduğu için resmi kötüde olsa paylaşmak istedim:) Pastanın fotoğrafını telefonla çekmiştim,aktarmak için de kablosu kaybolduğu için başka bir telefona aktarıp öyle pcye aktardık.Bu yüzden fotoğraf bozuldu,kusuruma bakmayın artık...
Lafı fazla uzatmadan geçiyorum tarifime;




Malzemeler:

Pandispanyası için;
3 yumurta
3 fincan toz şeker
3 fincan un
2 fincan nişasta
2 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için;
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı nişasta ya da un
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti + 1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Damla çikolata

Sosu için;
2 yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gr margarin
25 gr kakao
1 fincan süt
Islatmak için; 1.5 çay bardağı süt
Süslemek için;Bir paket bitter çikolata + gümüş şekerler

Yapılışı: Mikserle yumurta ve toz şekerini iyice çırpın. Sütünü ekleyin tekrar çırpın .Un ,nişasta, kabartma tozu ve vanilyasınıda ilave edip 5 dk daha çırpın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba alın içini çekene kadar pişirin. Kekimiz pişerken diğer tarafta tencerenin içine toz şekeri, nişasta ya da un (hangisi tercihinizse) ilave edip karıştırın sütünüde ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.1 yemek kaşığı margarini ve vailyayı ileve edip karıştırarak muhallebiye yedirin.1 poşet kremşanti + 1 su bardağı sütü çırpın krema soğuyana kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın .Soğuyan kremaya şantiyi karıştırın.Pişen ve ılınan keki kalıbından çıkarıp soğuyunca ortadan ikiye kesin alt tabanı servis tabağına alın sütün yarısıyla keki ıslatın.Hazırladığımız kremayı bolca üzerine yayın.Biraz damla çikolata serpin .Diğer katıda üzerine güzelce yerleştirin.Kalan sütle ıslayın ve kalan kremayla pastayı güzelce kaplayın tamamen kaplanmasına gerek yok.Rondoya eritilmiş margarini ,yumurtaları,pudra şekerini,sütünü ilave edip iyice çırpın.Kakaosunuda ekleyip iki üç dakika daha rondayın :) ne demekse bu:) Pastamızın üverine sosumuzu ortasından başlayarak dökün ve bitter çikolatayı üzerinini kaplayacak şekilde rendeledim gümüş şekerlerle süslemeyi tamamladım :)
Afiyet Olsun:)

Binbirçeşniciğim iyi ki sormuşsun canım ben unutmuşum yazmayı :)
NOT:Pastamın kekini 26 cm lik kelepçeli kalıpta pişirdim:):)


12 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

neyse artık kusura bakmayalım bari göz zevkimizi bozduğun için:)

yalnız bu pastadan bana yapmadığın için kusura bakıyorum:)))

ellerine sağlık bitanem..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım eminim lazzeti harikadır :))
Hem ben gözümü kapatıpta yerim:))
Ellerine sağlık canım....

Unknown dedi ki...

BEN RESMİ GÖREMİYORUM MALESEF BENİM PC'M BOZUK:(( AMA EMİNİM ÇOK LEZİZ OLMUŞTUR. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.. SEVGİLER...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım görüntü de güzel eminim tadı da harikadır.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Saliha dedi ki...

valla bence goruntu cok nefıs ıyıkı paylaşmıssın ama kac cmlık de yaptıgını yazarsan bende denemek ısterım bu pandıspanyadan canım:):)elcegızlerıne saglık suulltanım......

sevgılerımle...

Hansa dedi ki...

kız allah canını almasın anasını ağlatmışsın resmin resmen katletmişsin.Ne kahırlı pastaymış hale bak kihkihkih :):):)
eline sağlıkta resmi güncellersin artık aynından yapıp bi ara hahaha...

Baharcicegi dedi ki...

cikilotasi bol olan bir pastanin tadida enfes olmustur varsin resmi iyi cikmasin önemli olan lezzeti,eline saglik

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Aysultancım resim pastayı gayet iyi anlatıyor, sen hiç merak etme..
Ne kadar lezzetli olduğunu tahmin etmek de zor değil:). Süper bir pasta olmuş, ellerine sağlık canım..
Sevgiler:).
aslı

hdidem95 dedi ki...

canım sen yaparsında kötü olurmu hiç tadı önemli resmi boşver ellerine sağlık aysultanım sevgilerr

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım mantın hazır yemen için seni bekliyor blogumda:))

KandilSimidi dedi ki...

neden ben görüntüsünü de beğendim doğrusu :) haksızlık etmeyin ama lezzeti daha önemli :) ellerinize sağlık

e.esma.albayrak dedi ki...

gayet hoş gözüküyor bence önemli olan da tadı zaten...
tarif için teşekkürler