25 Kasım 2009 Çarşamba

Kendimden Haberler & Çiğ Köfte ile Uydurma Köfte

Benim ve dostlarmın can sıkkınlığı çok şükür fazla sürmedi hal oldu çabucak rahat bir nefes aldık.İyi dileklerde bulanan ve yorum bırakan herkese çok teşekkür ederim. Bu aralar uğrayamıyorum kimseciklere belki bayramda da gelelmem kusuruma bakmayın olur mu?
İyi ki varsınız canlarım:)
Malumunuz önümüz bayram Rabbim bu sene kavuşturdu inşallah seneyede sevdiklerimizle beraber bizleri bayramlara kavuşturur :)
Çoğu evde olduğu gibi bizim evde de bayram temizliği var,camdı kapıydı derken bu saat oldu anca yazmaya fırsat buldum ....

Üniversiteli kardeşimde bugün binbir güçlüklede olsa evine kavuştu.Sağolsun grev sayesinde milyonlarca insan mağdur oldu:( çok sinirlendim çok olcak şeymi bu sen hakkını alcan diye greve kalkış,başkalarının hakkının ye ayıp yani :(
kardeşim gibi trenle yolculuk yapanlar otobüse aktarıldı öyle vardılar varacakları yerlere neyse sağsalim geldi ya önemli olan bu hakkımızı ararken hak yememeyi inşallah birgün öğrenicez ...


Şimdi bu yazdıklarınla uydurma köftenin ne alakası var diceksiniz, haklısınız hiçbir alakası yok durup duran fotolarımı bayram öncesi kullanayım dedim:)
Uydurmasyon birde tarif vereyim istedim.

Malzemeler
5 Adet önceden pişmiş elde kalmış taşlaşmış hamur kızartması
2 adet bayat taşlaşmış poğaça
1 bardak süt
1 bardak galete unu
150 gr beyaz peynir
1 /2 kase ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
pul biber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Yapılışı:Hamur ve poğaçalar küçük küçük doğranır,sütle ıslatılır.Yumuşayınca sıkılarak bir kaba alınır.Peynir ufalanır,maydanoz incecik kıyılır.Galete unu ve baharatlar eklenerek güzelce yoğurulur.Yuvarlak yuvarlak köfteler yapılır tabağa dizilir.Bir kase yoğurt iki diş sarımsatla karaştırılır.Köftelerin üzerine dökülür.Toz biber yağda yakılır yoğurdun üzerine gezdirirlir.Nane serpiştirilerek yenilir.
Afiyet Olsun:)

Çiğ köftenin ne alakası var diceksiniz, haklısınız onunda hiçbir alakası yok dediğim gibi bayram öncesi foto değerlendirmesi:)
Mithat amcamın elinden çıkma acılı nefis çiğ köftlerimizi bir vakit afiyetle yemiştik.Tarifi yok şimdilik inşallah yazarım bir ara tarifini alıp :)

7 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

tarife gülmekten öldümmmmmm:) taşlaşmış poğaça:D muhah:D

neymiş hak arıyorlarmış! pabucumun hakkını arasınlar. neymiş özgürlükmüş! özgürlük istedikleri için mi bugün ben o pislik sosyalistlerin içinden geçerken beni yiycekmiş gibi baktılar! hadiyin ordan beeeeeeee!
hak özgürlük sizin neyinize! gidin karl'ın max'ın mezarı başında yaşayın.

bak yine sinirlendim ama bizzat telefonda olanlara şahit olduğun için anlarsın beni.

neyse işte:)

kardeşin geldi de ablan yani ben:D çok şükür ben de geldim eve ayhh..


ellerine sağlık sultan hanım:))

Canan dedi ki...

Sorunun çözülmesine sevindim. Temizlik telaşına gelince aynene bende yorgunluktan ölüyorum. Yarın bir de tatlı teleşı var. Ama bunlar güzel telaşlar. Köften enteresan ama lezzetli görünüyor.

Sevgiler
Canan

ANNEMİNELİ dedi ki...

ÇOk güzel çok severim.Ellerinize sağlık.Sevgiler....

elif dedi ki...

canım bu uydurma köfte gayet de leziz olmuş malzemelere bakınca:)ellerine sağlık.inşallah herşey gönlünce olsun.sevgiler.

Saliha dedi ki...

canım kardeşıne coksevındım,bende cok kızdım madem oyle herkes kendı hakkını alıcak dıye baskalarının haklarına gırsın olurmu oyle sey,bızım özgurlugumuzun bıttıgı yerde baskasınınkı baslar..
bayat poğaça,kızartma hamurum kalır hep köpeğe verırız genelde ama bırdahakıne bunu deneyecegım ellerıne saglık..sevgılerımle..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım benim iyi olmana sevindim huhhh:)))

Kardeşin gelmiş gözün aydın..
Grev ne ya hala anlamış değilim kendilerince bencil insanları protesto ediyorlar ve aynı şekilde bencillik yapıyorlar...
Ay bana ne olduda sinir yaptımki:))

Uydurma köften çok ilginç çiğ köfteye bayılırım sultanım...
Mutluluk daima seninle ve sevdiklerinle olsun hayırlı bayramlar:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Canım benim, arkadaşının da senin de can sıkıntınızı yirim ben yirim :))
Hep iyi olun inşallah e mi? :)
AİLENİN VE SENİN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN...