22 Ekim 2008 Çarşamba

KAN GRUPLARININ ÖZELLİKLERİ ve TEŞEKKÜR...

Ben geldim,en sonunda bilgisayarım virüslerden kurtuldu ve sizlere kavuştum ( bugün tam bir hafta oldu) yokluğumda tarifimi ekleyen canım cicişim Papatyam ' a ve yorumlarını esirgemeyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim virüsleri temizleyen Papatyam 'ın sevgili kardeşine (benimde kardeşim :)) tekrar tekrar teşekkür ederim
Bu akşam benim çok hoşuma giden bu konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum benim kan grubuma verilen özellikler bana uyuyor bakalım sizede uyuyormu buyrun okuyun :)
(Bu resimin bu konuyla ne alakası var demeyin yukarıdaki açıklamayı okuyun...)


“A” grubu “Cool..”


Olumlu yönleri: Dikkatli, sempatik, özverili, kibar, dürüst, sadik, uyumlu, empati kurabilen.
Olumsuz yönleri: Çok kuruntulu, duygusal, sinirli, kararsiz, içine kapali, sulu. (zaman zaman)
Gerçekler: Dünyadaki insanlarin %34’ü A negatif, %6’si ise A pozitiftir

Özellikleri: Sinirlense bile sakin kalmayi basarir. Içe dönük, kamuoyuna duyarli, sorumluluk sahibi. Sinirliyken bile güvenilir ve etrafindakilerin kafasi karistiginda her seyin sorumlulugunu üzerine alabilir. Utangaç oldugu zamanlar vardir. Insanlarin yaninda bazen sinirli olabilir. Etrafina karsi duyarli olmasina ragmen baskalari tarafindan yanlis anlasilabilir.
Bir doga düskünüdür ve kalabalik ortamlari pek sevmez. Degisime çok açik degildir, kendine ait bir dünyaya ihtiyaç duyar hatta karamsar bile sayilabilir. Degisiklige açik olmadigi için duygusal tarafindan dolayi bu kan grubundan olan kisiler genelde yaratici güce sahip sanatçilardir.



Özet: Temkinlidir, yardimseverdir, sorumluluk sahibi, iç huzura ve güçlü bir hafizaya sahiptir, grup çalismasinda basarilidir, resmiyeti sever, sakindir, kurallara uyar, insanlarla olan iliskilerine deger verir, çok hassastir, baskalarinin ona dokunmasindan hoslanmaz.



”B” Grubu “Aktif”


Olumlu yönleri: Neseli, disari çikmayi seven, olumlu, maceraci, aktif, duygusal, kibar.

Olumsuz yönleri: Unutkan, kararsiz, daginik, gürültücü, abartmaya yatkin, spontane.
Gerçekler: Dünyadaki insanlarin %9’u “B” negatif %2’si ise “B” pozitiftir

Özellikleri: Mantikli, organizasyon yetenegi gelismis, akla duygudan çok önem veren, yaratici. Her seyin yolunda gittigini gördügünde kendini harika hisseder. Yaptigi ise konsantre olarak baska seyleri görmezden gelebilir. Enerjik ve amaca yönelik hareket eder, herhangi bir konunun fanatigi olabilir ve o konuda sonuna kadar ugrasir.
Girisimcilige açik olmasina ragmen takim oyunlarinda ise pek basarili degildir, çünkü o takim yapisina karsit bagimsiz bir kisiliktir. Olumsuz seyleri disa vurmak yerine içe atar, sorunlari çözmek için gerçekleri göz önünde bulundurur, çok fazla soguk ya da resmi olarak görülebilir, arkadaslarina kendini pek açmaz.


Özet: Neseli, bencil, kaprisli, gelenek ve göreneklere karsidir, sosyal, eglenceli, duygusal, özünde yalniz, kolay neselenebilen, kibar, bagimsizligina çok düskün, güçlü bir kisilige sahip, islerini kendi yöntemine göre yapan, geçinmesi kolay, maceraci, dokunmayi ve birinin ona dokunmasindan hoslanir.



AB” Grubu “Rahat”



Olumlu yönleri: Hassas, gururlu, diplomatik, sempatik, çabuk ögrenen, zevk sahibi, herkesle kolay anlasabilen.
Olumsuz yönleri: Devamli sikayet eder, farkli ve degisken ruha haline sahiptir, çok düsünür.
Gerçekler: Dünyadaki insanlarin %4’ü AB negatif, %1’i AB pozitiftir.
Özellikleri: Zitliklarin bir arada oldugu bir karakterdir: Örnegin sosyaldir ayni zamanda utangaçtir. Ne yapacagi önceden kestirilemez. Arkadaslarina bagimlidir fakat eger çok üzerine gelinirse isyan edebilir, sosyal ortamlarda zaman zaman utangaç zaman zamansa cesurdur.
Yaratici/sanatçi bir yönü vardir. Zorlayicidir. Psikoloji, astroloji ve falla ilgilenir, iyi bir politikaci ya da diplomat olabilir. Çok genis tavirlar sergileyebilir, problemleri sezmek ve engellemek konusunda çok basarilidir.
Sehir atmosferini sever ama bazen kapali alanlarda kalmaktan hoslanmaz. Yasadigi ev onu düsünmeye ve hareket etmeye motive etmeli, yaptigi her seyde basariya ulasir.



Özet: Gizemlidir, mantiklidir, ekonomiktir, etkilidir, genelde elestiricidir, analitik bir düsünce yapisina sahiptir, duygusuzdur, orijinaldir, yalniz kalmayi sever, çabuk sikilir, çevresine kolay uyum saglar, içgüdüsel duygulardan nefret eder, insanlara faydali olmaya çalisir, baskalarinin ona dokunmasindan hoslanmaz.




“0” Grubu “Sicak”




Olumlu yönleri: Özgüven sahibi, güçlü karar mekanizmasina sahip, sadik, kendi kararini kendi veren, elestirici.
Olumsuz yönleri: Iskolik, duygusal, inatçi, soguk, bencil, geçimsiz, endiseli
Gerçekler dünyadaki insanlarin %38’i 0 negatif, %6’si ise 0 pozitiftir.

Özellikleri: Sosyal, enerji dolu, çok hareketli, gerçekçi, arkadas canlisi, gösterisli, uçuk. Önüne çikan sanslari aninda kullanir. Yeni bir projeye hemen atilabilir, yeni fikirler üretmeye yatkindir. Dikkati çabuk dagilir, kuvvetli duygulara sahiptir ve kendini iyi ifade edebilir.
Her an muhalefet olabilir ama bu durusundan hemen vazgeçebilir. Diger kan gruplarindan olan kisilere çabuk kapilabilir. Hirsli ve detayci olan bu kisilik ortama kolay adapte olabilir. Hissettiklerini kolayca ortaya çikartabilir, dogustan zariftir.



Özet: Olumlu, aktif, bagimsiz, risk almayi seven, dramatik bir yasama sahip, zaman zaman bencil, romantik, arkadaslarindan etkilenen, organizasyon yetenegi gelismis, gururlu, birilerine dokunmayi ve birilerinin ona dokunmasini seven, hedefe kitlenen, boyun egmeyi sevmeyen, açik sözlü.

10 yorum:

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Ben de kendimle çok bağdaştırdım kan gurubumu paylaşım için teşekkürler canım...

Saliha dedi ki...

evet evet uyuyor...cook tesekkurler canım..

kavustuk sonunda:))


sevgılerımle...

leyya dedi ki...

benimkide cuk oturdu neredeyse.bi şu zarafet kısmı olmadı))ama dert değil o kadar kusur kadı kızında da olur)))sevgiler aysultan..

TAZE NANE dedi ki...

Okuyunca tamam dedim bende.
Paylamışın için teşekkürler.
Sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

hayırlı cumalar canım..allah her şeyi gönlünce ve dilediğince versin..sevgiler

Adsız dedi ki...

selam.tam beni anlatmış kan grubum:)paylaşımın için teşekkürler.hayırlı cumalar.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Unknown dedi ki...

Canım merhaba müthiş bir paylaşım teşekkür ederim.Ben (0) grubuyum hepsi doğru inatçılık ve soğukluk dışında çok sevecen ve hiç inatçı olmayan biriyimdir,her zaman takip edebilmek için ekledim seni,görüşmek üzere sımsıcak sevgiler

elma şekeri dedi ki...

Hosgeldin.

Kan gurubuma göre özelliklerim tam beni yansitiyor.
Paylasimin ve güzel yorumlarin icin cok tesekür ederim.....
Sevgilerimle.........

Adsız dedi ki...

A grubu olarak benim özelliklerimin çoğu böyle, ilginç bir yazı olmuş

Tahire...( Kız kulesi ) dedi ki...

beni anlatmış resmen :) AB