17 Ekim 2008 Cuma

TARÇINLI MİNİ ÇÖREK

Hepinize hayırlı ve bereketli cumalar arkadaşlar. Aysultanım teknik nedenlerden dolayı bir kaç gündür aramızda yok. Bilgisayarına virüs bulaştı ve şuan bilgisayar kasası bizim evde:) Kardeşim format atıyor. Bu sebeple kendisinin daha öhceden taslak olarak kaydettiği bu enfes tafiri sizlerle paylaşmak bana düştü:) Bu lezzetli çörekleri bize gelirken yapıp getirmişti,düşünceli sultanım benim:) Herkese tavsiye ederim..
Sevgiler Papatya Prenses:)

Bu tarif sevgili arkadaşım Elmaşekerinden ,tavsiye etmişti yapın ben çok memnun kaldım diye ,bende tavsiye ediyorum lezzetli ve hafif oluyor bu çörekler hem yapımı kolay hem malzemesi mutfakta her zaman bulunan şeyler bu güzel tarif için arkadaşıma teşekkür ediyorum benim çöreklerin şekli onun çörekleri gibi olmadı (uygun kepçe,kaşık vs) bulamadım ama olsun çok lezzetli oldular tarife minik bir değişiklikte yaptım geçelim tarifimize;



Malzemeler

500 gr un
1 paket kuru maya
50 gr +75 gr seker
bir fiske tuz
200 ml + 1 yemek kaşığı süt

50 gr dövülmüş ceviz içi
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve kaşığı tarçın
100 gr tereyagı ya da margarin


üzeri için; pudra şekeri



Yapılışı:Unu,mayayı,50 gr şekeri ve bir tutam tuzu bir kabin icine alın karıştırın.200 ml sütü 1 yumurta ve sıvı yagınıda ilave edip kulak memesi yumuşaklığında yogurun.Üzerini örtüp 35 - 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanmış hamuru 2 eşit parçaya bölüp dikdörtgen şekilde açın ve her iki dikdörtgen hamurun üzerine 75 gr şeker, tarçın,ceviz içi ve erimiş tereyağını ya da margarini karıştırıp sürün ve rulo yapın.Ruloları verevine üçgen şekilde kesin.

Verevine hamur parçalarının üzerine bir kaşığın ya da kepçenin sapı ile (yuvarlak olacak) iyice bastirin.

Yaglanmış tepsiye dizin ,1yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip çöreklerin üzerine sürün,15 dakika tepsi mayasının gelmesi için bekletin ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin,

üzerine bolca pudra şekeri serpin

artık servise hazırdır tarçınlı mini çöreklerimiz ...

Afiyet olsun...



Not:Ben elimdeki kaşık ve kepçe saplarıyla bir iki hamura bastırdım baktım Elmaşekeri 'nin çöreklerine benzemiyor,verevine üçgen kestiğim parçaları o şekilde pişirdim ...

değişiklik olarak içine ceviz koydum ....

10 yorum:

saniyesultan dedi ki...

BENDE BUNLARI DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORDUM,DEMEK ŞEKLİ VERMEK ZOR OLUYOR. ELLERİNE SAĞLIK.

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Görünüşlerine bayıldım.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

LeYYa dedi ki...

eline sağlık güzelim.lulu lezzetinden bahsetti.o beğendiyse kesin güzeldir.

Saliha dedi ki...

sultanımın:))ellerıne saglık.bizi merakta bırakmadıgı ıcınde papatyaya tesekkur:))

enfes..sevgılerımle..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Hımmm çok leziz bir görüntü,ellerine sağlık Aysulyan.iyi haftasonları.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Merhaba canım bloğuna tesadüfen rastladım inan içim açıldı çok şık bir şablon,lezzetlerde enfes çöreklere bayıldım ellerine sağlık,bende beklerim.
Mutlu ve huzurlu bir pazar günü dilerim,sevgiler...
Derya

Adsız dedi ki...

sultanım görüntüyü geç benzemesin enfes bir görünüt ayrıcaa ben lezzette kaldımmm

ellerine sağlık sevgilerr

Unknown dedi ki...

canim cok nefis olmus ellerine saglik
ayrica bilgisayar icin gecmis olsun insallah ariza buyuk degildir tez zamanda aramiza donmen dilegiyle:)
papatyacigim sanada tesekkurler bizi merakta birakmadigin icin.
selam ve sevgilerrrr.

Hansa dedi ki...

Tarif için Aysultana,katkılarından dolayı Papatya Prensese teşekkürler :))
Elinize sağlık arkadaşlar iyi iş çıkmış...
Sevgiler...

nagehan dedi ki...

canım başsağlığı mesajı için çok sağolasın, dostlar sağolsun....

ELmalı çörekde nefis görünüyor, ellerine sağlık...

Sevgiler
Nagehan