4 Ocak 2009 Pazar

ETLİ BULGUR PİLAVI

Bulgur pilavını ailecek çok severek yeriz. Sizin de seveceğinizi umarak tarifime geçiyorum..

Malzemeler

2 su bardağı bulgur
5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu +1 bardak su (1 tablet et bulyonda kullanabilirsiniz)
150 gr. Kuzu kuşbaşı
3 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 tatli kaşığı kırmızı pul biber
Tuz- karabiber

Yapılışı: Kuru soğanı yemeklik doğrayıp,sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp,yarım halka şeklinde doğruyoruz. Kuzu kuşbaşılarının fazla yaglarını alıp, istediginiz büyüklükte kesiyoruz.Yayvan bir tencerede sıvı yağını kızdırıp, içine doğranmış kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu çekinceye kadar iyice kavuruyoruz.
Etler rengini alınca(yumuşayınca) içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, kavrulan soğanların içine doğranmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediyoruz.
Daha sonra içine yıkanmış bulguru ilave edip, 5 -6 dak. hepsini birlikte kavuruyoruz.
En son olarak içine et suyunu, kırmızı pul biberi ve tuzunu, karabiberini ekleyip, bir kaç kere karıştırdıktan sonra ateşi altını kısıp,bulgurlar göz göz olana kadar kapağı kapalı olarak pişirip, üzerine kağıt havlu koyup, demlendiriyoruz.
Demlenen bulgur pilavını yavaşça karıştırıp, havalandırdıktan sonra servis tabagına alıp, sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Pilavların şahı,bulgur pilavı:)
Yerin seni bulgur:)
Ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Canım çok severim enfes olmuş ellerine sağlık kocaman öptüm...

Saliha dedi ki...

bizde cok severız prınc pılavından daha cok yapılır bızde ama hıc etlı yapmamıstım..emınım enfestır ellerıne saglık arkadasım:))

Adsız dedi ki...

bizdede bulgur pilavı sık pişer.oglum çok seviyor.yanına birde köpüklü bir ayran....eline saglık canım.sevgiler.

hdidem95 dedi ki...

BENDE ÇOK SEVERİM BULGUR PİLAVINI ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER

Adsız dedi ki...

bizim evin vazgeçilmez yemegi bulgur pilavıdır..ellerine saglık canım.nefis görünüyor.....görüşmek üzere....