Ramazan ayından kalma bu tarifler arşivde yayına çıkacağı günü merakla bekleyeyip duruyordu, bugün yazayım dedim:)
Gülcan yengemin bizim için hazırladığı iftar sofrasından lezzetlere buyrun;
Gülcan yengemin bizim için hazırladığı iftar sofrasından lezzetlere buyrun;
Pırasa Sarması
Malzemeler;
7 -8 adet kalın saplı pırasa
2 adet soğan
2 fincan pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 bardak sıcak su
tuz,pulbiber,karabiber
2 kaşık salça
Yapılışı:Pırasalar boylamasına (15 cm uzunluğunda kesiliyor)bir bıçakla çentik atılıp,katlarına ayrılıyor ve çok az haşlayınıyor.
Pirinci yıkayın,soğanı incecik kıyın, baharatlarını ekleyin,1 kaşık salçasını,1 kaşık yağını ekleyip yoğurun.Açılan pırasa yapraklarının bir ucuna iç harcı koyun muska şeklinde (üçgen şeklinde döndüre döndüre) sarın.tencereye dolmaları dizin,sıcak suyunu,tuzunu ve salçasını katıp üzerina sıvıyağ gezdirin.
Harlı ateşte kaynayana kadar,sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
PÜRELİ TEPSİ KÖFTESİ
Yumuşacık bir köfte hemde çok lezzetli :)
Malzemeler;
600 gr kıyma
2 soğan
3-4 dilim ekmek
karabiber,tuz,pulbiber,1 kaşık salça
Püresi için;
7 -8 adet patates
1.5 su b. süt
2 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
100 gr kaşar peyniri (isteğe bağlı:)
tuz,karabiber
Süslemek içi;
kaşar dilimleri ve domates dilimi
Yapılışı: Karıştırma kabına rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmekler,tuz,karabiber,pulbiber,1 kaşık salça ilave edilip biraz yoğurulur. Kıyma ilave edilip iyice yoğurulur.
Bu şekilde biraz dinlendirilir.Dinlenmiş köfte harcı yağlanmış tepsiye alınır,güzelce tepsiye yayılır 180 derecelik fırında pişirilir.Püre için haşlanıp ezilmiş patateslere süt,tereyağı(ya da sıvıyağ)ve (istenirse kaşar peyniri ),tuz,karabiber konup iyice karıştırılır.pişmesine yakın köfteler fırından alınıp üzerine püre yayılır.Tekrar fırında 10 dakika pişirilir.her köfte dilimine bir dilim kaşar ve bir dilim domates konur. Kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Bu şekilde biraz dinlendirilir.Dinlenmiş köfte harcı yağlanmış tepsiye alınır,güzelce tepsiye yayılır 180 derecelik fırında pişirilir.Püre için haşlanıp ezilmiş patateslere süt,tereyağı(ya da sıvıyağ)ve (istenirse kaşar peyniri ),tuz,karabiber konup iyice karıştırılır.pişmesine yakın köfteler fırından alınıp üzerine püre yayılır.Tekrar fırında 10 dakika pişirilir.her köfte dilimine bir dilim kaşar ve bir dilim domates konur. Kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
SOSYETE MANTISI
Ağızlara layık bir sosyete mantısı tavsiye ederim:)
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru
sıvıyağ
İçine:
1 küçük kavanoz garnitür
Kuşbuşaşı tavuk eti
1 büyük boy kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:Milföy hamurlarını altını üstünü unlayarak açabildiğimiz kadar açıyoruz,(karemizi büyütüyoruz)
İç malzemesi için soğan ve sıvıyağı tavaya alıp kavuralım.Tavuğu ilave edelim biraz daha soteleyelim,baharatlarını ve garnitürünü ekleyip suyunu ilave edelim suyunu çekene kadar pişirelim.
açtığımız hamurların ortasına içimizden koyup talaş böreği şekli veriyoruz.Üzerine sıvıyağ ve yumurta sarısı sürüyoruz.Fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra sarmısaklı yoğurt hazırlayıp böreklerin üzerine gezdirelim kırmızıbiber sosu hazırlayıp onuda gezdirelim.
Sıcacık servis edelim..İç malzemesi için soğan ve sıvıyağı tavaya alıp kavuralım.Tavuğu ilave edelim biraz daha soteleyelim,baharatlarını ve garnitürünü ekleyip suyunu ilave edelim suyunu çekene kadar pişirelim.
açtığımız hamurların ortasına içimizden koyup talaş böreği şekli veriyoruz.Üzerine sıvıyağ ve yumurta sarısı sürüyoruz.Fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra sarmısaklı yoğurt hazırlayıp böreklerin üzerine gezdirelim kırmızıbiber sosu hazırlayıp onuda gezdirelim.
ÜÇ RENKLİ MAKARNA
Malzemeler:
1 paket üç renkli Filiz makarna (ıspanaklı,domatesli,sade...)
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağı
tuz,pulbiber,
Yapılışı:Makarnaları,bol kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tencerenin içine sıvıyağı alıp kızdıralım baharatları ve makarnayı ilave edelim karıştıralım.Tereyağıda ekleyip altını kapatalım..
AFİYET OLSUN!
AFİYET OLSUN!
8 yorum:
Yengenin ellerine sağlık ciciş =)
hepsi ayrı güzel ellerine sağlık
Bu lezzetlerin hepsi birbirinden güzel olmuş:).
Özellikle püreli köfte çok pratikmiş.
Yengenin ellerine sağlık.
Sevgileeer:).
aslı
canım ay sultan, o tabakta görünen şeylerden biri pırasa dolmasımı. Lakin eğer öyleyse ayıldığım bayıldığım bir lezzettir.
ve kendisine offf offf demek istiyorum. :)
hepsi birbirinden leziz.
sıcacık sevgiler.
makarna tarifi cok sasirtici
Makarna tarifi çok şaşırtıcı mı geldi...
Aksine hiç şaşırmadım ben
Emeği geçen herkesinellerine sağlık...
Mutlu hafta sonları:)
Ciciş ne kadar şaşırtıcı tarifler veriyorsun böyle :P:P:P
Yorum Gönder