Gün soframızdan enfes bir lezzet daha...
çok sevilen,tadı damaklarda kalan lezzetlerin başını bu nefis pasta çekiyor.Buram buram karamel kokulu, (iyi ki karamel aromasını cicişime aldırmışım )bol çikolata tadında bir pasta.
Biz ailecek pek memnun kaldık (misafirlerimin ve cicişlerimin de pek hoşuna gitti) aromayı şiddetle tavsiye ederim.Kullanmadan önce keskin acı bir karamel kokusu alıyorsunuz kokladığınızda fakat malzemenin içine kattığınızda misler gibi karamel kokuyor ortalık.Denemeye değer bir tat:) pişman olmazsınız:)
İçinde kullandığım çikolata ve aromadan dolayı yerken sanki karemio yiyormuş hissine kapılıyorsunuz.Yediğim iki çataldan aldığım tat nefisti :( ertesi gün diyetisyen kontrolüm vardı) neyse canım geçtiğim cuma günü bir pasta yaptım bir dilim yedim de kendime geldim:))
Evet bu harika pastayayla başbaşasınız;
Malzemeler
Pandispanya için;
1 paket Dr.Oetker pandispanya unu
4 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tepeleme yeyek kaşığı kakao
Kreması için;
1 küçük su bardağı toz şeker
1 küçük su bardağı nişasta + un ( bardağın yarısından fazlası nişasta olacak)
4 küçük su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 çay kaşığı karamel aroması
1 paket bitter çikolata
1 paket Ülker Karemio çikolata
4 yemek kaşığı Damla çikolata
Üzeri için;1 poşet kakaolu kremşanti + 1 su bardağı süt
Islatmak için; 1 su bardağı süt
Süslemek için;Bir paket bitter çikolata + 2 kaşık toz antep fıstığı
Yapılışı:Çırpma kapına pandispanya unu,ymurta,kakao,sıcak su ve sıvıyağı ilave edip 7-8 dk çırpın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba alın içini çekene kadar pişirin.
Kekimiz pişerken diğer tarafta tencerenin içine toz şekeri, nişastayı,1 çay kaşığı karamel aromasını ilave edip karıştırın sütünüde ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.1 yemek kaşığı margarini ilave edip karıştırarak muhallebiye yedirin.
Altını kapatın içine karemio çikolatayı ve bitter çikolatayı kırın eriyene kadar karıştırın.Bu aşama 1 çay kaşığı aromada ekleyin ki karamel tadı baskın olsun kremamızda.Balkonda soğumaya alın (ara sıra karıştırın).
1 poşet kremşanti + 1 su bardağı sütü çırpın kullanıncaya kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın .Pişen keki ılındıktan sonra kalıptan çıkarın.Soğuyunca ortadan ikiye kesin alt tabanı servis tabağına alın sütün yarısıyla keki ıslatın.Hazırladığımız kremayı bolca üzerine yayın.Damla çikolata serpin.Diğer katıda üzerine güzelce yerleştirin.Kalan sütle ıslayın ve çırptığınız şantiyle pastayı güzelce kaplayın.Pastanızı dolaba kaldırın (akşamdan hazırladım )servis etmeden önce bir baket donmuş bitter çikolatayı pastanın üzerinini kaplayacak şekilde rendeledim,antep fıztığı serptim ve ortasına bir tanecik vişne oturtum ve süslemeyi tamamladım :)
Afiyet Olsun:)
8 yorum:
Önüme bütün bir pastayı koysan,yiyebilecek kapasitedeydim o gün:)))
Bu pastanın isim annesi de benim tamam mııı:))
Ellerine sağlık tatlım..
Pasta harika. Afiyetler olsun yiyenlere.
Ben biraz daha bakıyım pastaya.
Sevgiler.
Çok güzel elleriniz dert görmesin...
Waawww
Canım harikasın:))
Gerçekten görüntü harika karamel aroması eminim harika bir lezzet bırakmıştır damağınızda...
Ellerine sağlık canımcım mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..
karemel aroması hazır mı?kendinizmi yaptınız. karemelli lezzetleri çok severim bu pastayıda mutlaka deneyeçeğim. Ama şu aroma hakında bilgi veririseniz sevinirim.ellerinize sağlık.
Bana pasta olsunda başka birşey istemem kahvaltıda bile yerim.
öyle güzel anlatmışsınki canım çektirdin yine
ellerine sağlık canım
sevgiler
ellerine sağlık canım.öyle güzel anlatmışsın ki yemiş kadar oldum:-)afiyetler olsun.sevgilerimle...
Offfffff offfffff ablam pastaya ba
yıldım ellerine sağlık aldım kaçıyorum kocaman öptüm...
Yorum Gönder