1 Haziran 2010 Salı

Çakma Tahinli Çörek

Çakma çöreğime nerden çıktı bu çakma tahinli demeyin.Tamamen basit malzemelerle yapılmış olmasına istinaden pek lezzetli bir çörek oldu :) Sevgili milföy hamurunun bu halini çok seviceksiniz:)))
Buyrun zor mu zor tarifimle başbaşasınız;

frm

Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 kase tahin
1 kase kıyılmış ceviz
1 kase toz şeker
1 yumurta
2 kaşık pekmez
tahini açmak için 1 su bardağı ılık süt
Nişasta

Yapılışı: Milföyler tek tek nişasta serpilerek açılır.Büyük bir kase içine tahin alınır.Şeker sütle eritilir ve tahine karıştırılır.Cevizide eklenerek açılan hamurların içine güzelce sürülür (her tarafına gelecek şekilde) rulo yapılır ve gül böreği gibi katlanarak ,silikomat ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Bir yumurta ve pekmez çırpılır.Çöreklerin üzerine sürülür.İstenirse susamda serpilerek kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun ...

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

tahinnnnnnnnnnnn...........

derya dedi ki...

Sultanım inan söylemesen milföy olduğu aklıma gelmezdi.Offf offf olsada yesem ellerine sağlık.Size afiyet olsun kocaman öpüyorum...

Gönülünce dedi ki...

Çakma makma ama süperrr ellerine sağlık canım...
Sıcacıkkk sevgilerrr...

Pembe Tatlar dedi ki...

Sevgili milföy hamurunu bu şekilde yapmak harika bir fikir...

Ellerine kollarına aklına fikrine sağlık sultanım...