11 Eylül 2010 Cumartesi

FINDIKPARE

Bayram günü tatlısı bitenler için yeni bir tatlı tarifi :) lezzetli bir hamur tatlısı , şekerparenin kız kardeşi;) Bu tatlıyı ilk papatya prenses'im yapmıştı tarif papatyadan:)
Buyrun tarifimle başbaşasınız;


Malzemeler

1paket yumuşak margarin
5 su bardağı sinangil fındık aromalı kekun
1su bardağı pudra şekeri
3yumurta
1su bardağı toz fındık
1paket kabartma tozu
1paket vanilya


Şerbeti İçin,

3.5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limon suyu

Yapılışı: Şerbeti kıvam alana kadar iyice kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına sıvıyağ ve bir yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeyi alın ve güzelce yoğurun. Son aşamada kabta kalan unu toparlamak için sıvıyağı döküp tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,birer fındık oturtun. Kızgın fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra bir dakika kadar havalandırıp soğuk şerbeti dökün..

Afiyet olsun...

7 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Nefis görünüyor. Hala varsa yemeye geliyorum yarın :)

Ellerine sağlık cicimm

derya dedi ki...

Canım Aykızım yorumumum kayboldu na
sılda güzel görünüyor ellerine sağlık
sen ablan içinde ye olurmu kocaman öpüyorum.

hdidem95 dedi ki...

canım el öpenlerin çok olsun:)))ayrıca nefis görünüyor ellerine sağlık hayırlı bayramlar diliyorum öptüm yanaklarından sevgiler

Selma dedi ki...

bayraminiz mubarek olsun..blogunuzun ismi dikattimi cekti geldim ziyaret ettim ve buyuk bir keyif aldim cok sirin bir blogunuz var..sevgiler Selma

Gülcan dedi ki...

çooookkk eeennnfffeeesss oolllmmuuşşş.sormadan birtane aldım.helal edin.sevgiler.geçmiş bayramınız kutlu olsun.

YELDA dedi ki...

Gerçekten çok tatlı görünüyorlar:) Bayrama yakışır bir şekilde :) bir tepsi olsa hepsini yerim nasıl olsa yakın oturuyormuşuz :) kokusunu alır gelirim. Bende bloguma beklerim bir gün :)

özlem dedi ki...

nefis görünüyor. bir tabak alabilir miyim kaldı mı?