19 Aralık 2008 Cuma

HAYIRLI CUMALAR*** EVİNİZ ve SİZİN İÇİN PÜF NOKTALARI...


(Bu resim çok hoşuma gitti...)


Cumamız mübarek olsun,Rabbim hepimizin cuma saatinde ettiği duaları kabul etsin arkadaşlar,gerçekten bazılarını hiç duymadığım ,bazılarını ise sık sık uyguladığım püf noktalarını bu güzel cuma sabahında sizlerle paylaşmak istedim umarım sizlerde seversiniz ben eğlendim ve güldüm okurken buyrun sizde okuyun;




1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce,vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin.Vidayi öyle takin.

2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun.

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

4) Halidaki sigara yaniklarindan,­ yanik­ y­er­ler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin.Açiksa zedelenebilirler.

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun.Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun.Bardaklari n kolayca çiktigini göreceksiniz.

8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayip yikayin.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun.Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun.Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin.Yeni gibi olacaklardir.


11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin.Bileklerini z ve ayaklariniz sismeyecektir.
13) Eger ayaklariniz çok hassas ise,sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin.

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisnde bekletin,sonra yikayin,çekmeyeceklerd ir.

15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsani z,bir dilim limon ile ovun.Böylece yumusacik olacaklardir.

16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin.Bu islem ilerde kizartmalarinizi n tavaya yapismasini önleyecektir.

17) Cevizle dost olun.Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir.Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir.

18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin.Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz.

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin.Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dagilmayacaktir.


21) Unlarinizin böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.

22) Firinda patates yapmadan önce,10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin.Daha kolay pisecektir.

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin.Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.

27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.

28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.


31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin.Havuç ,salçanizi tatlandiracakti r.

32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin.Daha sonra pisirin.

33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün,yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün.Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin.Tavug unuz nar gibi kizaracaktir.

34) 2 Çorba kasigi yogurdu,sulandi rilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün.Çok daha lezzetli olacaktir.

35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok.Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.

36)Hazirladiginiz kekin,firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker ya da limon suyu koyun.

38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için,önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin.Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.

39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.Kullanmadiginiz soganparçalarini saklamayin.

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin.Kokteyll erin içerisine bunlari kullanin.Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir .


41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz.

42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsani z tavuk parçalarini bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinden hiçbir sey kaybetmeyecektir.

43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.

44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsani z hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin.Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.

45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun.Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz. ( bu pek sağlıklı değil yağlı kağıt koyalım biz...)div>
46) Sogan,sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz,istemedig iniz kokulardan kurtulmus olursunuz.

47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine 1-2 dal maydanoz atin.

48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalari nizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)

49)Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun.Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz
<
Alıntıdır...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim ne kadar güzel püf noktaları bunlar,bilmediğimiz ne kadar çok şey var ama öğrenmenin yaşı yok ve ben öğrenmeyi çok seviyorum.Bu güzel paylaşım için teşekkürler,hayırlı cumalar öptüm canım...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hayırlı cumalar canım.bilgiler için teşkkürler.sevgilerimle...

nazardeğmesin07 dedi ki...

selam iyi akşamlar bilmediğim püf noktalarını öğrenmiş oldum sayende verdiğin bilgiler için çok teşekkürler sevgiler

belgin kıral dedi ki...

Ben de diğer blogumda bu bilgileri paylaşmıştım..Bir kişiye faydalı olsak ne büyük mutluluk...sevgilerimle:))