25 Aralık 2008 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICANLI KIRMIZIBİBER SALATASI ve TAVUK,KÖFTE İKİLİSİ



Hakkım olan eti hem tavuk hem köfte olarak yeme isteği duyunca yarı yarıya yemeye karar vermem sonucu böyle bir menü hazırladım kendime,
bir dilim ekmek ve közde yoğurtlu patlıcan kırmızıbiber salatası eşliğinde afiyetle yedim:))
Evde annemin yoğurduğu köfteye (ekmeksizken) bir dilim kepek ekmeği koyarak kendim için şekil verdim ve teflon tavada iyice pişirdim (tavada piştiği halde kıyma olduğu için fazla kurumuyor),1/2 çay badağı kaynar suyun içine avuç içi büyüklüğünün yarısı kadar göğüs etini,kekik,pulbiber,tuz ilavesiyle beraber suyunu çekene kadar pişirdim ( yağsız tavada kuru oluyor).

KÖZLENMİŞ PATLICANLI KIRMIZIBİBER SALATASI
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 adet küçük boy közlenmiş kırmızıbiber
1 adet büyük boy közlenmiş palıcan
bir tutam ince kıylmış maydanoz
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1/4 limon suyu
1 adet domates
tuz,pulbiber(isteğe bağlı...)

Yapılışı:Patlıcan ve kırmızıbiberler ocağın üzerinde veya fırında közlenir,poşetin içine alınır (rahat soyulması için) kabukları temizlenir ve istenilen büyüklükte doğranır.Maydanozu,baharatları,yoğurdu,limon suyu ve sıvıyağı da eklenir iyice karıştırılır.Servis tabağına alınır,
dilimlenmiş domates ve maydanozla süslenir ve
afiyetle yenilir...
Benim bir vakit yediğim akşam yemeği menüm böyleydi işte...

4 yorum:

Hansa dedi ki...

nede güzel görünüyor sofran...
afiyetler olsun.
çok severim ben patlıcan salatasını..
sevgilerimle...

hdidem95 dedi ki...

ohh afiyetler olsun canım bende severim eline sağlık sevgiler

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

hemen yarın kendime patlıcan közleyip yoğurtluyorum.nefis olmuş şu saatte olsa yerim.ellerine sağlık canım.

Feyza Fidan dedi ki...

Ellerine sağlık, bende bayılırım patlıcan salatasına hele kırmızı biberle ne lezzetli olmuştur kimbilir,
Sevgiler..