Pazıyı yemesini de yapmasını da pek severim:)
Mevsimi geçmiş olsa da paylaşmak istedim sizlerle...
Buyrun tarifime;
Malzemeler:
1kilo pazı
2 adet orta boy kuru soğan
2 aedet orta boy domates
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı pirinç
Yapılışı: Pazıların varsa bozuk yapraklarını ayıklayıp üç dört su iyice yıkayın ve doğrayın (mümkünse yapraklarını elinizle kopartarak parçalayın saplarında bu pekde mümkün değil çünkü)
soğanları ince ince doğrayın tencereye alın biraz kavurun.Küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin bir iki çevirin.Salçayı ilave edin bir iki daha çevirin ve baharatlarıyla beraber pazıları ekleyip kapağını kapatın kaynayınca altını kısın bir kaşık yıkanmış pirinci ilave edin.Pirinçler ve pazının sapları yumuşayana (yemek suyunu çekene) kadar pişirin.Afiyet Olsun...
7 yorum:
Hamarat kardeşim ellerine sağlık ben özellikle sarmasını çok severim
kocaman öpüyorum...
canım ellerine sağlık.. bende değişik yörelerin yemeklerini yapmayı ve yemeği çok severim:)
sevgilerimle..
Bende pazıyı çok severim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler canım.........
Canım ellerine sağlık ama ben yine tarifin tamamını okuyamadım. Sadece ben mi yaşıyorum bu sorunu acaba? sevgiler...
Ohh üzerinede sarımsaklı yoğurt...
Annem bunun sarmasınıda yapar canım...
Ellerine sağlık sultanım...
kışın bende pek sık yaparım pazıyı..nefis görünüyor.ellerine saglık.sevgiler.
Aysultancigim ne kadar nefis gorunuyor ellerine saglik canim.
bende pazinin dolmasini ve salatasini yaparim yemegini hic denemedim. ama mutlaka deneyecegim.
sevgilerimi biraktim.
Yorum Gönder